مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان گفت: در سال گذشته ۲۶ واحد راکد با اشتغال ۳۸۷ نفر به چرخه تولید بازگشت و در کارگروه اشتغال استان مصوب شد.
به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ درویشعلی حسن زاده پنج شنبه پنجم تیرماه ۱۴۰۴ در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت دهه تولید و تجارت در شهرک صنعتی سیمین شهر برگزارشد اظهار کرد: دهم تیر ماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز صنعت و معدن نامیده شده و اختصاص این روز فرصت مناسبی است که به مهمترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن نگاهی اندیشمندانه شود چرا که این بخش به عنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و در آمد سرانه نقش بسزایی دارد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان افزود: شهرک صنعتی سیمین شهر جزو شهرکهای محروم محسوب میشود و با همت فعالان بخش تولیدی نقش آفرینی موثری در حوزه تولید، تجارت و بخصوص، اشتغال و صادرات را رقم زده است و طی مدت اخیر شش واحد تولیدی که به دلایل مختلف راکد شده بود،با کمک دولت و بخش خصوصی احیا گردید و به چرخه تولید بازگشت.
وی با بیان اینکه واحدهای دانش بنیان در این شهرک فعالیت دارند، گفت: این واحد های تولیدی با بکار گیری نیروهای متخصص محصولاتی را تولید می کنند که در نوع خود برتری دارد و برخی از این واحدهای تولیدی، بصورت زنجیره ای و پیوسته هستند بطوری که اختلال در یک واحد، در روند تولید تاثیر گذار است.
صدور ۱۳۷فقره پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۵۷ هزار میلیارد
حسن زاده در تشریح عملکرد خانه صنعت و معدن و تجارت استان گلستان گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۳۷ فقره پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری ۵۷ هزار و ۴۹۴میلیارد ریال و ایجاد اشتغال سه هزار و ۶۳۰ نفر صادر شده که عمده پروانه های صادر شده مربوط به محصولات غذایی، محصولات شیمیایی بوده که به نوعی بیشترین حوزه صدور پروانه های بهره برداری را به خود اختصاص داده است.
۲۴ درصد واحدهای صنعتی گلستان در حوزه آب آشامیدنی است
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان اضافه کرد: از مجموع واحدهای صنعتی در استان گلستان حدود ۲۴ درصد در حوزه تولید محصولات غذایی، آشامیدنی و ۱۳ درصد در حوزه محصولات کانی های غیر فلزی و بقیه واحد ها در گروه مواد و محصولات شیمیایی، لاستیک و پلاستیک، ساخت ماشین آلات و تجهیزات است که عمده صنایع فعال در استان محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه یکی از تکالیف اصلی ما که دولت چهاردهم هم بر آن تاکید دارد احیای واحد های راکد و غیر فعال است، ادامه داد: در سال گذشته ۲۶ واحد راکد با اشتغال ۳۸۷ نفر به چرخه تولید بازگشت و در کارگروه اشتغال استان مصوب شد.
ثبت اشتغال بیش از شش هزار نفر در سامانه رصد
وی در خصوص ایجاد اشتغال و ثبت در سامانه رصد گفت: تعهد اشتغال ما در حوزه صنعت و معدن و تجارت پنج هزار و ۶۲۰ نفر بود که براساس آمار شش هزار و ۷۶۰ نفر در سامانه به ثبت رسیده که در واقع ما ۲۰ درصد بیشتر از تعهد عمل کردیم و نسبت به هدف، رشد خوبی داشتیم.
حسن زاده در خصوص رسیدگی، بررسی و رفع موانع و مشکلات واحدهای صنعتی گفت: برای بررسی و حل مشکلات و موانع با رویکرد حضور در واحدهای صنعتی پنجشنبه های تحول مسائل و مشکلات بررسی و یا در قالب کارگروههای تسهیل و رفع موانع حل می گردد.
وی افزود: در سال گذشته ۳۶ جلسه کارگروه تسهیل با ۲۲۱ مصوبه بصورت گروهی یا انفرادی داشتیم و طی آن مسائل و مشکلات یک هزار و ۶۵۶ واحد اقتصادی در سه حوزه صنعت و معدن و تجارت، حوزه جهاد کشاورزی و حوزه میراث فرهنگی برطرف شد.
وی با بیان اینکه کارگروه تسهیل مختص به بخش صنعت نیست، گفت: این کارگروه، حوزه های اقتصادی فعال در سطح استان را هم در بر میگیرد و از یک هزار ۶۵۶ واحد اقتصادی اعم از خرد، متوسط و بزرگ فعال، فرآیند مسائل و مشکلات ۱۷۸ کسب و کار بررسی شد که بیشترین موضوعات در حوزه کشاورزی و دامداری بود و مصوباتی هم در دستور کار قرار گرفت.
وی در خصوص بخش بازرگانی گفت: در سال گذشته میزان صادرات از گمرکات استان گلستان ۴۶۶/۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۴۲ درصد به لحاظ ارزشی و ۳۲ درصد به لحاظ وزنی هم ۳۲ درصد رشد داشته است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان با بیان اینکه حدود ۳۰ کشور هدف صادراتی ما هستند، گفت: در سال ۱۴۰۳ صادرات به کشور ترکمنستان نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد، قزاقستان ۶۷درصدی، ازبکستان ۸۶ درصد، افغانستان و پاکستان۶۴ درصد، روسیه ۲۱درصد، ارمنستان ۹درصد، پاکستان ۸ درصد از لحاظ ارزشی رشد داشتیم و عمده محصولات و کالاهایی که صادرات شده مواد غذایی اعم از کنسروجات، لبنیات، میوه و تره بار، سیمان، خوراک آبزیان، محصولات پتروشیمی و شیمیایی، توتون، اسکلت و قطعات فلزی،مواد شوینده، تخم مرغ بوده است.
وی به لحاظ کالایی و رتبه گلستان در کل کشور گفت: گلستان از نظر صادرات پنیر و پلتفرم و پلی استایرن رتبه سوم، صادرات گوشت مرغ رتبه دوم کشور را کسب کرده است. وی با بیان اینکه از مجموع ۴۶۳ میلیون دلار صادرات ۳۱۰ میلیون دلار آن مربوط به حوزه صنعت و معدن آیت و ۱۴۴ میلیون دلار مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
صادرات ۱۶۸ میلیون دلاری گلستان به کشورهای عضو پیمان اوراسیا
وی با اشاره به اهمیت پیمان های منطقه ای ( اوراسیا)، اذعان داشت: میزان صادرات گلستان به کشورهای عضو پیمان ۱۶۸/۶میلیون دلار بوده که به لحاظ ارزشی نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵۸ درصد رشد را شاهد بودیم.
وی خاطر نشان کرد:در حوزه تجارت خارجی از بین ۸۲ هزار واحد صنفی، دو هزار واحد در قالب ۲۵۷ اتحادیه صنفی، ۱۴ اتاق اصناف در حال ارائه خدمات هستند.
تحقق ۵۴۰ میلیاردی از درآمدهای معادن گلستان
وی ادامه داد: در حوزه معدن حدود ۷۰ پروانه بهره برداری با اشتغال دو هزار و ۳۰۰ نفر صادر شده و در حوزه وصول حقوق دولتی در سال گذشته از محل درآمدهای معادن استان ۵۴۰ میلیارد ریال تحقق یافته که نسبت به سال ۱۴۰۲ با رشد دو برابری مواجه بودیم.
مدیر کل سازمان صنعت، معدن و نظارت استان گلستان، پنج شنبه های تحول، کسب عنوان دستگاه برتر در ارزیابی جشنواره شهید رجایی در سطح وزارتخانه، کسب عنوان روابط عمومی برتر در وزارتخانه، کسب عنوان حوزه فرش برتر در وزارت صمت، حضور در نمایشگاه اوراسیا و ایران اکسپو در قالب هاویون،برگزاری نمایشگاه توانمندی های ترکمنستان در گرگان را از اقدامات برجسته در سال ۱۴۰۳ و ابتدای سال جاری دانست.
انتهای خبر/
- نویسنده : علی اصغر سلیمانی
- منبع خبر : گلستان رسا
https://golestanrasa.ir/?p=16566
Tuesday, 1 July , 2025