سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان: کود های شیمیایی فسفاته، پتاسه و ازته الزامات مورد نیاز بخش تولید، افزایش عملکرد است و نقش موثری در مدیریت تنش های محیطی از جمله گرما، سرما و کم آبی دارند یعنی تامین این نهاده ها و استفاده به موقعه آن  میتواند عملکرد ما را افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ مجیدی محمدی بعد از ظهر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان به عنوان اولین و بزرگترین شبکه تامین و توزیع نهادهای کشاورزی همواره در تلاش است تا هرچه بیشتر محصولات کشاورزی با کیفیت تولید و در نتیجه برای معیشت و اقتصاد کشاورزان و همچنین رشد و توسعه پایدار بخش کشاورزی موثر باشد.

سر پرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه در تامین کود ازته خودکفا هستیم، افزود: نیازی به تامین کود از خارج نداریم و با توجه به نیاز استان که ۴۰۰ هزار تن کودهای فسفاته و ۲۰۰ هزار تن پتاسه است، بخشی از تولید داخل و بخشی هم از مبادی خارجی تامین میشود.

وی در ادامه بیان کرد: کود های شیمیایی فسفاته، پتاسه و ازته الزامات مورد نیاز بخش تولید، افزایش عملکرد است و نقش موثری در مدیریت تنش های محیطی از جمله گرما، سرما و کم آبی دارند یعنی تامین این نهاده ها و استفاده به موقعه آن  میتواند عملکرد ما را افزایش دهد.

محمدی با اشاره به اینکه کودهای شیمیایی در امنیت غذایی، سلامت جامعه خیلی موثر است، تصریح کرد: این کودها مورد حمایت دولت قرار می گیرد و از یارانه های دولتی برخوردار‌می شوند.

وی تصریح کرد: استان گلستان بیش از پنج درصد از برنامه ابلاغی کشور را به خود اختصاص داده، بطوری که در زمینه تامین نهاده ها، حدود ۱۵۷ هزار تن کود برنامه ابلاغی است که در استان مصرف می شود.

تلاش برای افزایش سهمیه کود ابلاغی گلستان

وی ادامه داد: از میزان برنامه ابلاغی ۱۱۷ هزار تن کود ازته، ۲۶ هزار تن کود فسفاته و ۱۴ هزار تن کود پتاسه را شامل می‌شود و سعی داریم با پیگیری های لازم، این درصد رو افزایش دهیم و به ۸ درصد و در برنامه های آینده به ده درصد برسانیم چرا که هرچه مصرف کود شیمیایی در استان افزایش یابد، عملکرد ما در حوزه تولید گندم، خیلی بهبود خواهد گرفت.
محمدی ادامه داد: برابر گزارش سازمان خواروبار بار جهانی (فائو) در کشور ما مصرف کود نسبتا پایینه و جزو کشورهای رده پایین قرار داریم.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: براساس گزارش سازمان فائو در سال ۲۰۱۴ کشور ایران رتبه ۱۱۴ در مصرف کودهای شیمیایی را داشته و لازم است که این رتبه افزایش یابد و همچنین براساس آماری که در سال ۱۳۹۲ ارائه شده در  مصرف سرانه کشور در هر هکتار ۱۱۷ کیلوگرم بوده که این میزان در سال ۱۳۹۷ به ۱۷۶ کیلوگرم رسیده یعنی ما شاهد رشد ۷۶ درصدی در زمینه استفاده از کودهای شیمیایی بودیم، اما با همین رشد، باز هم با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم.

وی با اشاره به اینکه مصرف متوسط کود اوره در کشور، هر هکتار ۳۳۷ کیلوگرم است، گفت: خوشبختانه در سال جاری طی پنجاه روز گذشته رکورد قابل قبولی در زمینه تامین کودهای شیمیایی داشتیم به طوری که ۲۲ درصد کود مورد نیاز کشور طی این مدت معادل  ۳۴ هزار تن تامین شده، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۲ هزار تن تامین کردیم اما امسال این رقم به ۲۳ یک هزار و ۳۰۰ تن رسیده است.

رشد ۹۴ درصدی تامین کود اوره از ابتدای سال جاری در گلستان

محمدی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون در تامین کود اوره ۹۴ درصد رشد داشتیم که رقم بی سابقه ای بوده، ضمن اینکه ظرفیت تامین هفت هزار و ۶۰۰ تن کود اوره را برای استان داریم.

وی تصریح کرد: در کشور هفت شرکت پتروشیمی اوره ساز داریم و خوشبختانه امسال از پنج شرکت کود مورد نیاز استان تامین کردیم.

ذخیره استراتژیک بیش از ۱۰ هزار تن کود شیمیایی در گلستان

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد کودهای شیمیایی برای محصولات پاییزه و ۲۰ درصد برای کشت بهاره و تابستانه استفاده میشود، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار تن انواع کودهای شیمیایی ذخیره سازی کردیم که در صورت نیاز  از این کودها استفاده شود‌

کشاورزان گلستانی از سبد کودی استفاده کنند

محمدی به کشاورزان گلستانی توصیه کرد: کشاورزان کود های ازته، فسفاته و پتاسه را به صورت سبد کودی استفاده کنند، زیرا ما استانی هستیم که چند نوبت کشت داریم و استفاده از سبد کودی باعث افزایش عملکرد و همچنین باعث افزایش بهره وری بالاتر گیاه میشود‌.

وی با اشاره به اینکه در گلستان مصرف کود بالا است، بیان کرد: سعی کردیم با ایجاد تنوع کودی علاوه بر حمایت از بخش تولید داخل،  افزایش قدرت انتخاب را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: کشاورزان با توجه به شرایط خاکی که دارند، آزمایش های خاکی را انجام دهند تا بتوانند کوده های متنوع تری را به زمین خود تزریق کنند.

وی گفت: ۱۳۵ کارگزاری در گلستان وجود دارد که در سطح استان پراکنده است و این ظرفیت علاوه بر توزیع کودهای یارانه ایحدود بیش از ۸۰ نوع کودهای غیر تکلیفی که تولید داخل است قرارداد بستیم.

حذف قاچاق کودی با روی کار آمدن دولت الکترونیک در توزیع

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در خصوص شایعات مبنی بر قاچاق کود در گلستان توضیح داد: از وقتی دولت الکترونیک به روی کار آمده است تمام مراحل کودی از زمان تولید یا ورود به کشور تا زمان تحویل به کشاورز از طریق سامانه رصد می شودو جای هیچ گونه انحراف وجود ندارد.

انتهای خبر/

  • منبع خبر : گلستان رسا