به گزارش گلستان رسا از گرگان، عبدالرسول جوادی بالاجاده؛ تلاش رسانه ملی در حفظ و تقویت وحدت جهان اسلام بویژه اقوام و ادیان و پیوند شیعه و سنی با تولید و پخش برنامه های وحدت آمیز با لهجه ها و گویش های مختلف متناسب با جغرافیا، دین،مذهب و اعتقادات در خور توجه و تحسین است،متأسفانه در روزهای اخیر شاهد پخش برنامهای از شبکه یک سیما بودیم که به جای تقویت همدلی و انسجام ملی،به طور غیرمسئولانهای به اختلاف میان پیروان مذاهب اسلامی،به ویژه بین شیعه و سنی،دامن زد.
این اقدام در رسانه ملی نهتنها با اصول اخلاقی و رسانهای در تضاد است،بلکه با سیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران در جهت وحدت مسلمین و تقویت همبستگی اقوام و مذاهب نیز مغایرت دارد.
واکنش سریع و با تدبیر ریاست سازمان صدا و سیما با همراهی نیروهای امنیتی در برخورد قهریه و شدید منجر”عزل تعدادی از مدیران،کارشناسان و ناظرین برنامه” در شبکه نشان از اهمیت موضوع حفظ وحدت و انسجام ملی و خط قرمز آن در رسانه ملی دارد.
این ورود مسئولانه برای جلوگیری از تشنج و تشتت در جامعه جای تقدیر و تشکر دارد.
اما تا زمانی که اقدامات،نظارت دقیق و همیشگی از سوی دستگاه مهمی چون رسانه ملی که صدای جهان اسلام است در جهت تقویت همبستگی و وحدت امت،با جان و دل اهتمام نورزیده باشد، بروز چنین اتفاقات ناگوار همانطور که برای اولین بار نبوده برای آخرین بار نیز نخواهد بود.
رسانه ملی،به عنوان نهادی که باید الگوی وحدت و انسجام باشد،نباید به ابزاری برای تنشآفرینی تبدیل شود.
*ضرورت نظارت دقیقتر شورای نظارت بر صدا و سیما بر برنامههای تولیدی به ویژه در حوزههای حساس مذهبی و قومی
* تشکیل کمیتههای تخصصی متشکل از نمایندگان اقوام و مذاهب برای ارزیابی محتوای برنامههای مشابه قبل از پخش
* تولید برنامههای مشترک با حضور علماء و شخصیتهای برجسته شیعه و سنی به منظور ترویج گفتوگوی بینمذاهب
* افزایش برنامههای نمایشی،مستند و گفتوگو محور با موضوع اشتراکات تاریخی و فرهنگی شیعه و سنی
*معرفی الگوهای همزیستی مسالمتآمیز اقوام و مذاهب در سراسر ایران به عنوان نمونههای موفق وحدت ملی
از جمله پیشنهاداتی برای پیشگیری از چنین رخدادهایی و تقویت اتحاد و همبستگی اقوام و مذاهب ایرانی است.
ریاست سازمان صدا و سیما باید با جدیت در جهت پیشگیری از تکرار چنین حوادثی اقدام کنند و با عوامل اخلالگر در امنیت اجتماعی و همبستگی ملی برخورد نماید.
متاسفانه ورود جریانهای فکری تندرو و افراطی در سالیان اخیر همه قدرت رسانه را از نیروی انسانی تا برنامه سازی در اختیار گرفتند و کارآمدان،متخصصان و دلسوزان رسانه ملی را که بیش از دهه ها در جهت حفظ ایران اسلامی تلاش و مجاهدت کردند و صحنه های ایثارشان در دفاع مقدس،دفاع از امنیت و مدافعین حرم و سلامت موجب اقتدار و عزت رسانه ملی بودند که به راحتی همه آن موثرین به کنار گذاشته شدند و جریانهای صرف یکسو نگر و تندرو جایگزین شدند که از آسیب های وارده بر مدیریت این دستگاه موثر فرهنگی است.
نیروهایی که با وفاداری به اصول و ارکان مدیریتی و حاکمیتی کشور با پتک تحول در رسانه موجب بروز مشکلات مدیریتی و در عوایدی چون ریزش مخاطبان شبکه های تلویزیونی و رادیویی و کوچ مخاطبان به شبکه های اجتماعی و رسانه های بیگانه و شبکه های ماهواره ای نبوده است.
خسارت جبران ناپذیر آن برای رسانه تلاش چند دهه برای بازگشت به اصل را میطلبد
ضمن تحسین و تقدیر از برخورد صریح و بازدارنده ریاست سازمان صدا و سیما، انتظار است در حفظ عزت و اقتدار رسانه ای که سرمایه بزرگ مردمی به عنوان مخاطبان همراه را پشتوانه خود دارد، نظارت دقیق تری برای جلوگیری از خلق و تکرار اینگونه تولید و پخش تفرقه افکن داشته باشند و تحول واقعی رسانه را در افزایش مخاطب و به همراه داشتن این سرمایه در برنامه ها بداند.
- منبع خبر : گلستان رسا
Saturday, 26 April , 2025