به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ ابراهیم هزارجریبی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محصولات عمده پائیزه گلستان ۴۲۸ هزار هکتار در استان گندم، ۶۶ هزار و ۵۰۰ هکتار جو، ۴۳ هزار هکتار کلزا، سیب زمینی شش هزار و ۱۵۰ هکتارو چغندرقند هفت هزار و ۸۲۰ هکتار در استان کشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با توجه به اینکه زمان بارندگی و پراکنش آن برای این محصولات بسیار مهم است، افزود: یکی از این بارندگی های مهم در زمان کشت و سبز شدن گیاه است و دیگری در اواخر فروردین در دیمزارهاست. هرچند که به صورت کلی بارندگی برای محصولات کشاورزی به خصوص دیمزارها دارای اهمیت است اما در این دو مقطع زمانی بارندگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با بیان اینکه میانگین بارندگی در اواخر آذر و به خصوص دی ماه سال گذشته بسیار محدود بود، گفت: میانگین بارندگی در کل استان در این بازه زمانی پنج میلیمتر بوده که همین میزان را حتی در اراضی شمال استان نداشتیم به عبارتی نزدیک به ۴۵ تا ۵۰ روز هیچ بارندگی مناسبی در این زمین ها نداشتیم.
هزار جریبی اضافه کرد: منظور از بارندگی مناسب برای دیمزارها تامین نیاز رطوبتی خاک برای جوانه زنی و سبز شدن است چراکه میزان شوری و نمک خاک را باید از دسترس ریشه گیاه خارج کند و از طرفی بارندگی های کم باعث تشدید بحران می شود و همین مساله باعث شد تا بیش از ۱۰۰ هزار هکتار اراضی گندم و نزدیک به ۴۰ هزار هکتار اراضی جو را از دست بدهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه خسارت در بخش محصول کلزا کمتر بوده، بیان کرد: علت این مساله، کشت کلزا در اراضی جنوبی استان است و به همین خاطر بیشترین خسارت در بخش محصول گندم و جو در شمال استان بوده است.
وی تصریح کرد: با این حال پیش بینی می کنیم در سال جاری حدود ۹۰۰ هزار تن گندم، نزدیک به ۳۰ هزارتن جو، ۶۰ هزار تن کلزا، ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی و ۴۰۰ هزار تن چغندر قند از این اراضی برداشت شود.
وی اضافه کرد: در چند روز گذشته در استان شاهد بارندگی های مکرر بودیم که رطوبت هوا و خاک در این مقطع زمانی افزایش یافت و از طرفی شاهد سبزینگی گیاه بودیم. درصورتیکه بعد از این شرایط هوا گرم شود بیماری های قارچی مانند لکهبرگی، زنگ زرد و فوزاریوم گریبان محصولات را خواهد گرفت و این در شرایطی است که مزارع استان مستعد بسیاری از بیماری و قارچ ها است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه به دلیل قرارگیری در زمان برداشت در حساس ترین مرحله تولید محصولات پائیزه هستیم، افزود: آسیب به محصول در این مقطع برای کشاورز خسارت زیادی به همراه خواهد داشت به همین خاطر این مرحله از تولید دارای اهمیت است و به کشاورز را توصیه می کنیم حتما با همکاری کارشناسان پهنه، کلینیک های گیاه پزشکی و کارشناسان جهش تولید از مزارع بازدید داشته باشند.
وی تاکید کرد: کشاورزان حتما یک مرحله سم پاشی با سموم کارآمد و توصیه شده حفظ نباتات را در دستور کار داشته باشند از هر نوع سمومی که ماندگاری ندارد یا اینکه برای سایر بیماری های قارچی در نظر گرفته شده را استفاده نکنند و نسبت به تغذیه گیاهی اقدام کنند. همچنین برای سیب زمینی بیماری قارچی فیتوفترایی مهم است که تاکنون چند کارگاه آموزشی در همین راستا برای کشاورزان برگزار کردیم.
هزار جریبی خاطرنشان کرد: برای این بیماری توصیه می شود نسبت به بازدید و مشاوره با افراد مطلع اقدام کنند و باز هم تاکید داریم نسبت به استفاده از سموم کارآمد توجه لازم را داشته باشند. همچنین کلزا کاران مراقب طغیان آفت بید کلم باشند که در دو مرحله خسارت وارد می کند و به گونه گیاه را از بین می برد بنابراین نسبت به بازدید مستمر از مزارع اقدام کنند.
انتهای خبر/
- منبع خبر : گلستان رسا
Wednesday, 23 April , 2025