به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ غلامرضا سرلک سه شنبه ۱۶بهمن ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار کرد: یک فرد متهم دارای ارتکاب جرم و خطا، با حکم قاضی وارد زندان میشود و به مدت ده روز قرنطینه و تمام موارد از قبیل جسمی، روحی، سلامت در پرونده وی ثبت می شود و بنا به جرم خود به بند مربوط انتقال می یابد.
مدیر کل زندانهای استان گلستان افزود: متهمین و محکومین پس از وارد شدن به بند خاص خود در صورت نداشتن سواد و مهارت در کلاس های سوادآموزی و مهارت آموزی ثبت نام می شوند و مدرک و گواهینامه دریافت میکنند تا هنگام خروج از زندان حرفه و شغلی داشته باشند.
وی گفت: اکثر افرادی که وارد زندان میشوند شغل و منبع درآمد ندارند، لذا در زندان دوره های آموزشی و فنی را می گذرانند و بعد از آزادی تسهیلات لازم برای ایجاد شغل را دریافت میکنند.
سرلک ادامه داد: در زندانها اقدامات و خدماتی از قبیل پابند الکترونیک، دادرسی الکترونیکی، دو دفتر قضایی در زندان، قاضی روزانه ناظر بر زندان، دفتر وکلا، کلینیک مثلثی، کلاس نهضت سواد آموزی، کلاس فنی و حرفه ای و کلینیک روانشناسی انجام می شود.
وی در خصوص تعداد زندانی های دارای پابند در گلستان گفت: تعداد ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر افراد دارای جرمهای سبک به جای زندان در خانه و محل کار با پابند الکترونیک نگهداری میشوند و نباید از حد شعاع مشخص شده عبور کنند وگرنه به زندان بازگشت می خورند.
مدیر کل زندانهای استان گلستان با اشاره به فعالیت ستاد دیه در استان، بیان کرد: این ستاد با هدف کمک به زندانی های جرائم غیر عمد و مالی تشکیل شده است که این زندانی ها را شناسایی و با شاکیان آنها جلسات متعدد میگذارند امسال کارنامه درخشانی داشتند.
وی در خصوص کلاس های فنی و حرفه ای دایر شده در زندان، تصریح کرد: کارنامه فنی و حرفه ای بدون مهر و استناد زندان، صادر میشود.
وی بیان کرد: با هدف جلوگیری از شلوغ شدن دادگاهها دادرسی الکترونیکی در داخل زندان ها و همچنین دفتر قضایی در زندان ها دایر است و علاوه بر آن قاضی روزانه در زندان ها وجود دارد.
مدیر کل زندانهای استان گلستان اضافه کرد: انجمن حمایت از زندانیان و یا حمایت از خانواده زندانیان یکی دیگر از اقدامات زندان ها است که به زندانیانی که توان پرداخت هزینه زندگی و خانواده خود را ندارند، کمکهایی از قبیل جهزیه، وسایل منزل و تعمیرات خانه و غیره اعطا میشود.
وی گفت: در زندانها بنیاد تعاون زندانیان راه اندازی شده است که وظیفه مسئولیت اشتغال زندانیان را بر عهده دارند و تاکنون حدود ۴۴ کارگاه کوچک و بزرگ ایجاد شده و همه افراد شاغل در این کارگاهها، حقوق و دستمزد ماهیانه دریافت میکنند.
وی در ادامه بیان کرد: کارگاههای ریسندگی،گارگاه مفتول سازی و میخ سازی و مرتبط، کارخانه لبنیات، کارگاه تولید زغال، کارگاه تولید یخچال، کارگاه تولید قارچ، کارگاه تولید کیف، چرم، عصا و وسایل چوبی وجود دارد که زندانیان در این کارگاهها شاغل هستند.
سرلک تصریح کرد: در حال حاضر حدود یک هزار زندانی در ۴۴ کارگاه کوچک و بزرگ که مخصوص زندانیان است، فعالیت دارند که ماهیانه بالغ بر دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان حقوق و دستمزد دریافت می کنند.
مدیرکل زندانهای گلستان با اشاره به اینکه دو سال از راه اندازی دفتر وکلا و حقوق دانان در زندان می گذرد، گفت: این وکلا در زندان ها حاضر میشوند تا در مورد مسائل حقوقی به زندانیان مشاوره دهند.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Wednesday, 5 February , 2025