به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ سید صمد ضیائی اظهار کرد: گلستان با ظرفیت تولید بیش از یک میلیون گندم خوراکی یکی از استانهایی به شمار می رود که نهادینه کردن مصرف بذر گواهی شده در تمامی مناطق آبی و دیم را در برنامه کاری خود قرارداده است ولی در شرایط فعلی و بر اساس سیاست های کلان وزارت متبوع، مصرف بذر استان۷۰ الی۸۰ هزارتن است که ۳۰ الی۴۰ درصد نیاز بذر استان توسط ۱۵ شرکت تولید کننده بخش انجام می گیرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: قسمتی از نیاز بذر استان نیز توسط این شرکت تولید میشود و برنامه تولید بذر را در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ ، که از طبقات مادری و گواهی شده در مناطق آبی استان بیش از چهار هزار و ۲۰۰ تن اعلام کرد که این شرکت با ۵۴ پیمانکار تکثیر بذر در سطح یک هزار و ۳۱۷ هکتار قرارداد کشت از ارقام آراز و آرمان و تکتاز در طبقات مادری و پرورش ۳ منعقد نموده است.
وی خاطر نشان کرد: در صد هستیم با تعامل و همگرایی با سایر بخش های خصوصی در یک فضای رقابتی سالم، فضای امید و نشاط را در جامعه کشاورزی ایجاد کنیم.
وی بابیان اینکه در سال گذشته پراکنش بارندگی مناسب شرایط آب هوایی مطلوبی برای کشت گندم فراهم کرده است، گفت: کنترل و نظارت های لازم نیز در مراحل مختلف رشد محصول در مزرعه از قبیل مبارزه با علف های هرزی آفات و بیماری با همکاری کارشناسان ناظر این شرکت و کارشناسان واحد موسسه تحقیقات ثبت گواهی بذر و نهال استان صورت گرفته است.
ضیایی تصریح کرد: پیش بینی می شود بیش از پنج هزار تن بذر گندم از مزارع تکثیری برداشت شود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان در پایان گفت: یکی از عوامل موثر در پایداری تولید، نهاده بذر می باشد که با توجه به کیفیت آن، می تواند زمینه تولید قابل قبولی را بوجود آورد و همیشه اعتقاد بر این است که ارتقاء کیفیت بذر، اثرگذاری در تولید را افزایش و موفقیت در مزرعه را برای کشت محصول بعدی افزایش خواهد داد.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Tuesday, 3 December , 2024