رئیس مرکز بهداشت استان گلستان از آغاز پویش حفظ حیات جنین با شعار زندگی حق من است، بگذارید زنده بمانم از ۲لغایت ۲۵ دي ماه ۱۴۰۳ در استان خبر داد.

به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ محمد رضا هنرور اظهار کرد: در راستای اجرای مصوبات کارگروه دانشگاهی پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین، برنامه ریزی برای پویش« حفظ حیات جنین» با محوریت پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین و با شعار “زندگی حق من است بگذارید زنده بمانم” از ۲ لغایت ۲۵ دی ماه سالجاری ) آغاز شده است.

رئیس مرکز بهداشت استان گلستان افزود: جنین انسان، موجودی محترم به حساب می آید و دارای حرمت و از حق حیات برخوردار است،از مهم ترین حقوق جنین، حق حیات آن و نیز برخورداری از سلامت جسم است و هرگونه ایجاد جرح و نقص عضو ، غیر اخلاقی و غیر شرعی محسوب می گردد.

وی گفت: حیات «هر جنین»، از منظر اخلاقی، دینی، اجتماعی و از زوایای دیگری همچون سلامت، جمعیت و خانواده ‌محوری، اهمیت دارد. ذهنیت «غیرانسان ‌پندارانه» نسبت به جنین، در طول سال‌های گذشته در بسیاری کشورهای جهان و نیز ایران، رواج داشته و اکنون، زمان ارتقا در نگرش عمومی درباره جنین رسیده است.

وی با اشاره به اینکه درجهان سالانه ۷۳ میلیون سقط عمدی روی می دهد، گفت: عامل مرگ تقریباً ۸۰ هزار مادر و صدها هزار عارضه های شدید در مادران می باشد.

وی با اشاره به اینکه سقط جنین در ایران به صورت غیر قانونی،یکی ازمهمترین اسیبهای اجتماعی است، بیان کرد: متاسفانه به دلیل وقوع پنهانی، آمار دقیقی از آن در دسترس نیست و یکی از تهدیدهای اساسی در رابطه با سلامت جسمی و روحی فرد، خانواده و جامعه است.

وی گفت: در همین راستا و پس از ابلاغ شیوه نامه کارگروه دانشگاهی پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین در ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ از وزارت متبوع، در راستای دستیابی به اهداف ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ، کارگروه دانشگاهی مربوطه از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون در دانشگاه علوم پزشکی گلستان تشکیل شده و تاکنون بصورت منظم همه ماهه برگزار می شود.

وی خاطر نشان کرد: تدوین فرآیند مشاوره انصرف از سقط و اجرای بسته وزارتی حفظ حیات جنین در سطح مراکز خدمات جامع سلامت از اقدامات مهم در این خصوص می باشد.

وی تصریح کرد: با اجرای برنامه های مذکور تعداد ۲۵۲ مورد مادر متقاضی سقط عمدی شناسایی و مشاوره انصراف از سقط دریافت نمودند، که ۲۳۱ مورد از این مشاوره های انصراف از سقط موفق بودند و مادران بارداری را ادامه داده اند و همچنین تعداد ۱۸۶ نوزاد از مادران منصرف شده از سقط نیز تا کنون متولد شدند.

هنرور گفت: در راستای این پویش، نشست های هم اندیشی درون، بین و برون بخشی به منظور هماهنگی های اجرایی برگزاری پویش حفظ حیات جنین در این معاونت برگزار گردید و فعالیتهایی نظیر پیاده روی، برگزاری همایش به منظور اطلاع رسانی عمومی نیز پیش بینی شده است، در این پویش تلاش گردیده است از ظرفیت کلیه حوزه های عضو کارگروه دانشگاهی و نیز ظرفیتهای برون سازمانی و بویژه استانداری و فرمانداری ها استفاده گردد و با همکاری کلیه حوزه های سلامت گامی موثر در حفظ حیات جنین برداریم.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : گلستان رسا