رئیس خانه صنعت گلستان از افزایش داد و ستد تجاری با کشور ترکمنستان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این رشد از طریق برگزاری نمایشگاه‌ها، نشست‌های مشترک تجار و معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها محقق شده و اگر طبق برنامه پیش رویم ظرفیت تجارت با این کشور همسایه و حاشیه دریای خزر به ۱۰ برابر شرایط فعلی می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ رمضان بهرامی یکشنبه ۶ششم اسفند ماه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: تولید و صنعت در وضعیت خوبی قرار ندارد و از طرفی هم بی عدالتی در سیستم بانکی موجب تاثیر گذاری و تغییرات بر نرخ ارز شده که بدنبال آن نیاز به سرمایه در گردش است.

رئیس خانه صنعت  گلستان افزود: هم اکنون هلدینگ سرمایه گذاری با مشارکت جمعی از سرمایه‌گذاران تشکیل شده تا در این حوزه اقدامات خوبی رخ دهد.

وی گفت: از ۹۰ درصد تسهیلات مربوط به گلستان، تنها ۱۰ درصد آن استفاده شده و آن هم به دلیل سخت گیری بانکها در پرداخت تسهیلات است که منجر به بسته شدن واحدهای تولیدی کوچک می شود، لذا از مسئولان استانی درخواست داریم که وارد عرصه شوند.

وی یادآور شد: به دلیل معضلات موجود در بخش اقتصاد بیش از ۵۰ درصد مالکان واحدهای تولیدی انگیزه واگذاری دارند و دیگر توان ادامه کار را ندارند.

بهرامی ادامه داد: بنگاه داری بانکها، باعث شده واحدهای تولیدی سرمایه در گردش خود را به این حوزه اختصاص دهند و به تولید نگاهی نداشته باشند، لذا دولت باید بانکها را به حرف شنوی وادارد که متاسفانه چنین امری ممکن نیست.

وی با توجه به تعطیلی های اخیر که بر اثر کمبود انرژی بوده، بیان کرد: در روزهای تعطیل نرخ ارز قیمت گذاری می‌شود و این اوضاع و احوال اقتصادی نشان از اتفاقات ناخوشایند در آینده دارد که از اراده دولت خارج است.

رئیس خانه صنعت  گلستان ادامه داد: متولی نداشتن ارز در کشور باعث وجود اختلالاتی شده لذا دستگاه‌های متولی باید به وظایف خود عمل کنند و امیدواریم با همدلی افراد متخصص در حوزه اقتصاد شاهد اتفاقات خوشایندی در این حوزه باشیم.

وی گفت: سالهای گذشته در ستاد تسهیل استان گلستان فعالان اقتصادی مشکلاتی از قبیل مالیات، تامین اجتماعی و غیره روبرو بودند که خوشبختانه در حال حاضر در بحث مالیاتی حتی یک درصد هم مشکل ندارند.

رئیس خانه صنعت  گلستان، مالیات، قطعی‌های مداوم برق، تعیین جرایم سرسام‌آور بانکی و موضوعات بیمه‌ای را از دیگر مشکلات حوزه تولید دانست و بیان کرد: فضای کسب‌وکار در کشور مناسب نیست و بخشنامه هایی که صادر می شود از بمب‌های سنگین دشمن برای کسب و کار ها  نابود کننده تر است.

بهرامی با اشاره به اینکه در دهه های گذشته سیستم انرژی در اختیار دولت بود بیان کرد: در حال حاضر هیچ فضای امنیتی برای این موضوع وجود ندارد.

وی در خصوص نیروی کار فعال در واحدهای تولید گفت: حقوق پرداختی پاسخگوی معیشت این افراد نیست، قوانین فعلی و کار زیان آور از دیگر معضلات این بخش به شمار می‌رود.

رئیس خانه صنعت گلستان در خصوص مراودات تجاری بین ایران و ترکمنستان طی پنج ساله گذشته گفت: در این مدت بین ۱۳۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار داد و ستد تجاری داشتیم که در سال ۱۴۰۳ شاهد افزایش مراودات هستیم و این رشد از طریق برگزاری نمایشگاه‌ها، نشست‌های مشترک تجار و معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها محقق شده و اگر طبق برنامه پیش برویم ظرفیت تجارت با این کشور همسایه و حاشیه دریای خزر به ۱۰ برابر شرایط فعلی خواهد رسید.

انتهای پیام/

 

  • منبع خبر : گلستان رسا