معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: منشا زنجیره ی حیات در حقیقت بخش کشاورزی است و این بخش توسط قدرت نامحدود الهی با مکانیسم های مختلف در اختیار انسان قرار داده شده که از طبیعت به نفع خود، جامعه و نسل های آینده استفاده کند تا حیات بشری در جریان باشد.

به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ شاهپور اعلایی مقدم در آیین تکریم و معارفه مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان اظهار کرد: بخش کشاورزی یکی از بخش های مهم و استراتژیک در دنیا است که حیات بشری به این بخش وابستگی کامل دارد، زیرا اگر خوراک ث معیشت مردم تامین نشود قطعا در زندگی انسان ها اختلال ایجاد می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه منشا زنجیره ی حیات در حقیقت بخش کشاورزی است، افزود: این بخش توسط قدرت نامحدود الهی با مکانیسم های مختلف در اختیار انسان قرار داده شده که از طبیعت به نفع خود، جامعه و نسل های آینده استفاده کند تا حیات بشری در جریان باشد.

وی در خصوص فراز و نشیبهای نرخ رشد در دنیا گفت: نرخ رشد بخش کشاورزی به مرور زمان در کشور ما خیلی نوسان و به تناسب ریسک و مخاطرات بالایی نسبت به کشاورزی دنیا داشته است.

اعلایی مقدم در مورد اینکه کشاورزی ما نسبت به کشاورزی اروپا کشاورزی مراقبتی و مقاومتی است، تصریح کرد: علیرغم تنوع اقلیمی که ما در سرزمین ما وجود دارد، به موازاتش ریسک ها و مخاطرات خیلی زیادی دارد، از خشکسالی و سیل، طوفان، ریزگردها، آفات و بیماری ها گرفته تا مسائل دیگر که باعث نوسانات نرخ رشد بخش کشاورزی مواجه بوده است.

وی خاطر نشان کرد: رشد روز افزون جمعیت در دنیا، نیاز به غذا را افزون کرده، بطوری که، زمانی کشورها برای اینکه امنیت کشور خود را بالا ببرند به دنبال مهمات جنگی بودند که با تهدیدات مقابله کنند، در واقع امنیت حلقه گمشده همه ی حاکمیت ها است.

وی ادامه داد: همه جنگ افزارها خوب نیست، نظامی موفق است که سلاحی با تکنولوژی بالا داشته باشد لذا هر مملکتی بتواند غذای مردم خود را تامین کند، آن کشور به عنوان کشور مقتدر محسوب می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشور ایران تنوع اقلیم خیلی زیاد وجود داردو تنها ۱۵ درصد از مساحت آن سطح سبز است و عمدتا به سمت بیابانی شدن پیش می رویم و از طرفی هم افزایش جمعیت، گرمایش زمین دیت به دست هم داده تا کار کشاورزان ما سخت تر شود لذا تگر سیر تکاملی کشاورزی ایران بررسی شود مشاهده میکنیم که در ابتدا شاید انتقال یافته های تحقیقاتی به مزارع کمتر بوده است.

وی بیان کرد: اگر از ابتدای انقلاب تا کنون با اقلیم موجود بررسی کنیم متوجه می‌شویم که تولیدات کشاورزی ایران با همین مساحت و با کم شدن میزان آب، بارندگی و پتانسیل های آبی کشور از ۴۰ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن رسیده و این موضوع دو پیامد با خود داشته که یکی افزایش تولید است که بخش کشاورزی در رکورد زدن محدودیت ندارد و اگر بتوانیم تکنولوژی روز دنیا را به کار بگیریم، قطعا رکورد بالاتری خواهیم زد.

این مقام مسئول اضافه کرد: درست است که بارش ها کم شده ولی رطوبت نسبی، نسبت به فلات مرکزی و نقاط دیگر بهتره است.

وی تاکید کرد: ما باید از آب و خاک کشورمان به نحو احسن استفاده کنیم، زیرا منابع تجدید ناپذیر هستند.

وی گفت: بارش ها در کشور سالانه ۴۰۰میلیارد متر مکعب است که با ۲۳۰میلی متر میانگین بارش یعنی در ۵۰ سال گذشته رکورد ۲۵۰ میلی متر هم داشتیم اما در حال حاضر ۲۳۴میلی متر میانگین بارش است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: استفاده و بهره وری بهینه از منابع آب موجود و تجدیدپذیر در کشور ما هنوز ۴۰ درصد است یعنی راندمان آبیاری ما در کشور و در دنیا آبیاری گیاه است، در صورتی که آب مایه حیات و خاک هم بستر حیات است لذا باید از منابع آب و خاک استفاده بهینه شود.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : گلستان رسا