به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ حسین مومنی شنبه ۲۳ فروردین ماه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: هدف اصلی ما در پارک علم و فناوری ایجاد کسب و کار و کارآفرینی است وما باید ماندگاری جوانها در کشور و همچنین در استان گلستان را افزایش دهیم که خوشبختانه جوانان و شرکتهای کارآفرینی زیادی در کارخانه نوآوری استان فعال هستند.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان با اشاره به شعار سال که تحقق سرمایه گذاری برای تولید است، گفت: ما باید سرمایه خرد را با کمک پارک تبدیل به سرمایه های عظیم در استان کنیم تا مقدمات توسعه فراهم گردد.
وی گفت: درصدد خروج پارک از فضای دولتی هستیم تا جوانان کارآفرینی که به پارک وارد میشوند احساس کنند که به مکان جذابی آمده اند.
مومنی با اشاره به اینکه در پارک علم و فناوری به راه اندازی شرکت ها و یا استارتاپ ها به کارآفرینان کمک میکنیم، گفت: اگر در پارک موانعی وجود داشته باشد ما سعی بر رفع آن داریم، زیرا تزریق امید برای جوانها بهترین عمل است.
کمبود فضای پارک علم و فناوری در گلستان
رئیس پارک علم و فناوری گلستان با اشاره به اینکه استان گلستان از حیث زیرساخت های فناوری و نوآوری در بین پارک های کشور و استان های کشور رتبه آخر را دارد، بیان کرد: پارک علم و فناوری گلستان دارای ۱/۴ هکتار زمین کنار شهرک صنعتی آق قلا، یک ساختمان و یک فضای استیجاری در میدان مفتح تحت عنوان کارخانه نوآوری است که کل فضای پارک را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه استانهای همجوار از قبیل خراسان شمالی و سمنان از فضاهای زیادی برخوردار هستند، تصریح کرد: در گلستان کمبود فضای فیزیکی وجود دارد که یکی از موانع توسعه محسوب میشود.
ابن مقام مسئول گفت: با پیگیری مدیران قبلی و با امضای دکتر عارف و تایید رئیس جمهور پنج ونیم هکتار زمین ابتدای گرگان در قالب مولد سازی به پارک علم و فناوری واگذار شده است.
واگذاری بیش از پنج هکتار زمین پارک علم و فناوری گلستان از طریق مولدسازی
وی با توجه به اینکه ریاست جمهوری برای پارک دو پلاک مصوبه کرده، گفت: در حال حاضر یک پلاک به پارک داده شده و یک پلاک دیگر هنوز منتقل نشده است.
پارک علم و فناوری گلستان در سطح سه قرار دارد
مومنی با اشاره به اینکه از تاسیس پارک علم و فناوری گلستان ۱۱ سال میگذرد، گفت: این پارک به دلیل نداشتن زیرساختها و کمبود فضا در سطح سه قرار دارد در صورتی که استانهای همجوار از قبیل مازندارن در سطح دو و سمنان در سطح یک قرار دارند.
وی گفت: گلستان از نظر زیر ساختی در وضعیت خوبی قرار ندارد و این زیر ساختها بدلیل کمبود فضای فیزیکی است و امیدواریم این کمبودها را تامین کنیم و از سطح سه به سطوح بالاتر ارتقا پیدا کنیم، زیرا اگر سطح رتبه ما بیشتر شود، به دنبال آن بودجه ما هم بیشتر خواهد شد و از طرفی هم تسهیلات اعطایی به شرکت ها هم بیشتر میشود.
وی خاطر نشان کرد: گلستان استان کشاورزی است و ما برای راه اندازی شرکت های نیمه صنعتی و تولیدی نیاز به فضای زیادی داریم.
وی در خصوص مکان فعلی پارک علم و فناوری و استقرار ۴۰ شرکت در این پارک، گفت: مکان فعلی متعلق به شهرداری است و قرارداد پنج ساله اجاره منعقد شده که امسال سال آخر است و از شهرداری درخواست میکنیم قرارداد را برای یک دوره پنج ساله دیگر تمدید کند و امیدواریم با استفاده از منابع ملی بتوانیم مالکیت این مکان را در اختیار پارک در بیاوریم.
کلنگ زنی سایت محصولات دانش بنیان با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال
وی تصریح کرد: در حوزه زیر ساخت خوشبختانه قرارداد نظارت و مشاوره احداث سایت محصولات دانش بنیان در جنب شهرک صنعتی آق قلا امضا شده و حدود ۲۰ روز دیگر عملیات اجرایی آن با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال آغاز میشود که حاصل زحمات پاک نژاد رئیس قبلی پارک است.
وی گفت: در این طرح زمین مورد نظر بستر سازی و حدود ۱۵ سایت در این فضا جانمایی خواهد شد و حدودا تا یکماه دیگر کلنگ زنی میشود.
وی افزود: طرح واگذاری اراضی پارک به بخش خصوصی مصوب هیات امنای وزارت علوم است که ما این را به بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان واگذار می کنیم که در واقع برای خودشان سوله یا کارگاه بسازند که عملیات اجرایی آن تا یکماه دیگر آغاز خواهد شد.
وی گفت: در این اراضی سایت تولید محصولات دانش بنیان کلنگ زنی و تا پایان سال جاری یا ابتدای سال ۱۴۰۵ آماده و به شرکت ها واگذار میشود که این اقدام دومین کار در حوزه توسعه زیرساختی محسوب میشود.
راه اندازی ۱۹ شرکت هسته ای فناور و یک شرکت دانش بنیان طی سه ماه اخیر
وی تصریح کرد: در مدت ۱۰۰ روز اخیر پیگیری های خوبی در حوزه جذب اعتبار و توسعه زیرساخت و فضا صورت گرفته و البته هنوز هم کمبود داریم اما در حوزه نرم افزاری حدود ۱۹ شرکت فناور و یک شرکت هسته ای فناور راه انداز شده و مجوز یک شرکت دانش بنیان گرفته شده است.
در حال حاضر ۸۸ شرکت دانش بنیان در گلستان فعال هستند
رئیس پارک علم و فناوری گلستان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۸ شرکت های دانشبنیان در استان گلستان وجود دارد، گفت: سعی ما بر این است که با شتاب بیشتری تعداد شرکت ها و محصولات دانش بنیان را افزایش دهیم لذا برای این کار نیازبه یک کارگزاری تخصصی شرکت های دانش بنیان برای مشاوره شرکت ها داریم.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار وزارت علوم، ورودی پارک های علم و فناوری و ورودی اکوسیستم در پنج سال اخیر ضعیف بوده، بیان کرد: دلیلش این است که ما از مراکز رشد دانشگاهی غافل شده بودیم و در حال حاضر به دنبال این هستیم که این مراکز رشد دانشگاهی فعال تر شوند.
۱۴ مرکز رشد در سطح گلستان وجود دارد
وی با اشاره به اینکه چهارده مرکز رشد در سطح استان گلستان وجود دارد، گفت: در حال حاضر تلاش ما برای فعال کردن این ۱۴ مرکز رشد است و از آنها حمایت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: پویش هسته های فناور و نوآور و توسعه ی زنجیره های ارزش که یک طرح ملی و استانی است با هدف شکل گیری هسته های فناور و نوآور آغاز شده و این طرح از دوم بهمن ماه اولین رویداد آن برگزار شده است.
مومنی افزود: در اردیبهشت ماه سالجاری دوره اسکریپت(برنامه نویسی) و اسکرچ کانستراپت برگزار میشود.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان گفت: بهترین سن برای وارد شدن به اکوسیستم سن ۱۰ الی ۱۷ سال است زیرا در این سن کودک خیلی راحت ارزش و علاقه مندی خود را نشان میدهد و به سمت رباتیک، هوش مصنوعی، برنامه نویسی سوق داده میشود و در سن ۱۸ سالگی وارد دانشگاه میشوند و مسائل مربوط به خود را ادامه می دهند.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Sunday, 13 April , 2025