به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ حامد ملاحسنی، در جمع خبرنگاران با اشاره به فرا رسیدن هفته ازدواج و جمعیت که از ۲۶ اردیبهشت تا ۱۳ خرداد برگزار میشود، از برنامهریزی برای اجرای بیش از ۲۰۰ عنوان برنامه فرهنگی، مشاورهای و آموزشی توسط سمنها و نهادهای مردمی در سراسر استان خبر داد.
وی با اشاره به مشارکت بیش از ۲۰ هزار جوان در دورههای رایگان آموزش پیش از ازدواج طی سه سال گذشته، گفت: این عدد حاصل تلاش ویژه سازمانهای مردمنهاد جوان استان گلستان است و نشان از ظرفیت بالای مشارکت جوانان در فعالیتهای فرهنگی دارد.
افزایش مرکز مشاوره ازدواج
معاون جوانان همچنین از افزایش مراکز مشاوره ازدواج و خانواده استان از ۶ مرکز در سال ۱۴۰۰ به ۳۲ مرکز خبر داد و افزود: این مراکز اکنون خدمات مشاوره رایگان برای عموم جوانان ارائه میدهند و کمپین مشاوره با عنوان «ایران جوان، توسعه پایدار» نیز همزمان در حال اجراست.
روند کاهشی طلاق در سال گذشته
ملاحسنی با استناد به آمار رسمی ثبت احوال گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۱ هزار و ۹۲۷ ازدواج و سه هزار و۹۳۶ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده است. این در حالی است که آمار طلاق نسبت به سال ۱۴۰۲ که چهار هزار و ۷۱۶ مورد بوده، کاهش یافته و این نکتهای بسیار مهم است.
وی از وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج گلایه کرد و گفت: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۱۴۷ وام اعطایی در استان داشتیم که بیش از ۳۰ هزار نفر متقاضی وام بودند که کمتر از ۵۰ درصد متقاضیان به تسهیلات دست یافتند. این در حالی است که میانگین کشوری پرداخت، ۵۷.۲۹ درصد بوده و جایگاه استان گلستان جز پنج استان آخر است. استانهایی چون قزوین، قم و خراسان شمالی با پرداخت بیش از ۷۰ درصدی، عملکرد بسیار بهتری داشتهاند.
ملاحسنی با تأکید بر لزوم تداوم نظارت بر بانکها، بیان کرد: استان گلستان با وجود جمعیت جوان و ظرفیت فرهنگی بالا، نباید در جایگاه ۲۷ پرداخت تسهیلات باشد.
وی در خاتمه گفت: اگر تنها خروجی هفته ازدواج، بهبود روند پرداخت تسهیلات باشد، ما به هدف مهمی رسیدهایم. باید مسئولان شهرستانها، فرمانداریها و حتی نمایندگان مجلس نیز در این مطالبهگری همراه شوند.
انتهای خبر/
- منبع خبر : گلستان رسا
Sunday, 25 May , 2025