رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان از ضرورت توجه مسئولان برای تكميل دو پروژه مهم استان ( كريدور جاده اي شرق خزر و کریدور شمال به جنوب) خبر داد.

به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ علیرضا نورانی در شانزدهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره به پروژه های پیشنهادی در راستای توسعه اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: حسب تجربیات چندین ساله، تأکیدات استاندار، نشست تخصصی با استاندار و معاونین استاندار، مجمع نمایندگان و مدیران اجرایی، پروژه کریدور شمال- جنوب (شرق خزر، اجرای خط آهن گرگان- بجنورد- اسفراین- جوین) و تکمیل راه اینچه برون- اترک- گمداغ (بخشی از کریدور های جاده ای شمال- جنوب شرق خزر) از طرح های مهم و اساسی جهت توسعه استان می باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان افزود: پیرو سفر دکتر پزشکیان رئیس جمهور محترم به استان خراسان شمالی، مقرر گردیده که شرکت پتروشیمی خراسان، قطعه بجنورد – مشهد را  عملیاتی کند و از این حیث، می تواند یک کریدور ریلی برای شرق خزر محسوب شود و بعنوان یکی از کریدورهای مهم کشور باشد.

احداث ۲۴۲ کیلومتر راه اینچه برون، اترک و گمداغ

وی در بخشی دیگر از سخنانش در حوزه کریدور جادهای به کریدور شرق خزر اشاره نمود و گفت: مقرر شده که از محل قرارداد گازی با ترکمنستان، پیمانکاران ایرانی بصورت تهاتر حدود ۲۴۲ کیلومتر راه اینچه برون، اترک و گمداغ را احداث کنند.

نورانی تأکید کرد: در صورت تکمیل شدن این راه، رونق جدیدی را در بخش صادرات، واردات و ترانزیت در استان گلستان شاهد خواهیم بود و از سوی دیگر برای تکمیل کریدور جاده ای شرق خزر (جاده نفت، جاده آزادشهر- شاهرود) نیازمند تقویت اعتبار و عنایت ویژه مسئولان سطوح ملی هستیم.

تاکید بر توسعه ترانزیت در گلستان 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان به توسعه ترانزیت در استان تأکید نمود و گفت: شهر بندرترکمن در استان گلستان جزء اولین نقاطی بود که ریل در آن اجرا شده است ولی در دهه های اخیر سهم ناچیزی از ریل را به خود اختصاص داده است. لذا حسب تفاهنامه ای که بین سه کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری ترکمنستان و جمهوری قزاقستان صورت پذیرفت، در سال ۱۳۹۳ خط KTA به بهره برداری رسید و حدود ۸۰ کیلومتر از این خط آهن در خاک ایران، ۷۰۰ کیلومتر در خاک ترکمنستان و ۱۴۰ کیلومتر نیز در خاک قزاقستان اجرا شد.

به گفته نورانی رئیس سازمان ما باید از این خط ریل دوستی حداکثر بهره مندی در توسعه ترانزیت در استان داشته باشیم و تمامی نقشه های ریلی حاکی از آن است که این کریدور ایمن ترین، کوتاه ترین مسیر برای رسیدن به آبهای جنوب بوده است. این خط ۵۰% کار است، از این حیث، این پروژه با هدف ارتقای اقتصادی منطقه اجرا شده، اما گلستان هنوز از این ظرفیت بهره‌برداری کافی نکرده است.

عبور از خط ریلی البرز تحولی در توسعه اقتصادی گلستان 

وی گفت: عبور خط ریلی از البرز به منظور بار و ترانزیت می‌تواند تحول بزرگی در توسعه اقتصادی استان ایجاد کند و با توجه به ظرفیت هایی که از سال ۱۳۸۹ وجود دارد، ما باید از البرز با ظرفیت بالا عبور کنیم ولی خط فعلی توانایی کشش بار به علت تردد مسافر ندارد و طبق هدف گذاری ها، ۱۰ برابر وضعیت فعلی است و این خط باید به یک خط  تجاری اختصاصی برای عبور ۱۰ میلیون تن بار تبدیل شود.

علیرضا نورانی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ادامه داد: در طی سالهای اخیر، ما با دو پروژه مهم سروکار داشتیم که متاسفانه هیچکدام اجرایی نشد، پروژه گرگان-بجنورد-مشهد  که ما میتوانستیم به بجنورد متصل شویم و به سمت جنوب طی مسیر کنیم و دومین پروژه مربوط به برقی سازی اینچه برون به گرمسار می باشد که اجرایی شدن آن مستلزم عنایت و پیگیری ویژه مسئولان سطح ملی و متولیان امر است.

وی یادآور شد: خط در حال اجرای بجنورد- اسفراین- جوین، اگر بخش سبزوار به فیض آباد اجرا شود، ما به راحتی به شهر بافق می رسیم و از بافق دو شاخه شده از یک سو به شهر بندرعباس و از سوی دیگر به چابهار می رسیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان خاطر نشان کرد: در شمال شرق ایران، بعد از البرز تا مرز، سرمایه گذاری زیربنایی خوبی در این مناطق انجام نشده است و تکمیل خط راه آهن می تواند تحول ساز شمال شرق کشور شود و گلستان را به مشهد بعنوان دومین شهر اقتصاد کشور نزدیک کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان تصریح کرد: باید خط ریلی- دریایی بین کشورهای هندوستان، ایران، روسیه و چین ایجاد شود که از طریق این خط ریل، تحول بزرگی در زمینه توسعه تجاری شکل گیرد، از این حیث که، اثرات مثبتی در اقتصاد منطقه و حضور قوی جمهوری اسلامی ایران در پیمان های منطقه ای از قبیل شانگهای، بریکس و اکو خواهد داشت.

به گفته علیرضا نورانی إن شاالله به امید خدا، با ایجاد این زیرساخت ها، تحول اقتصادی در شمال شرق کشور ایجاد خواهد شد، از این حیث که، توسعه گلستان در حوزه ترانزیت منوط به اجرای این دو پروژه کریدور شمال- جنوب (شرق خزر، اجرای خط آهن گرگان- بجنورد- اسفراین- جوین) و تکمیل راه اینچه برون- اترک- گمداغ (بخشی از کریدور های جاده ای شمال- جنوب شرق خزر) است.

علیرضا نورانی رئیس سازمان در بخشی دیگر از سخنانش به خلیج گرگان بعنوان سومین پروژه مهم استان اشاره کرد و گفت: خلیج گرگان و سواحل جنوب شرقی دریای خزر در استان گلستان صرفاً تفریحی نیست و در اصل کارکرد اقتصادی دارد و در ارتزاق و بهبود وضعیت زندگی مردم منطقه تاثیرات بسزایی دارد و ما از دریای خزر باید حداکثر استفاده در راستای امنیت غذایی کشور به کار ببریم.

وی افزود: ۱/۸ میلیون تن پرورش آبزیان در برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت هدف گذاری شده است و سواحل جنوب شرقی دریای خزر قابلیت و پتانسیل های فراوانی در تحقق این هدف دارد، از این حیث، باید به پرورش ماهیان خاویاری و تولید خاویار در استان از این جهت که می توان با آن به صنایع جانبی جدید، اشتغالزایی ، ایجاد ثروت و افزایش قابل توجه بهره وری رسید، توجه شایانی شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان در پایان گفت: عدم توجه به بحث های سرزمینی در جنوب شرقی دریای خزر و انباشت رسوبات و بسته شدن کانالها در خلیج گرگان منجر به عدم تکثیر ماهیان خاویاری در این مناطق شده است و در همین راستا برای تحقق توسعه اقتصاد دریامحور ، یک خط اعتباری در قالب تسهیلات ماده ۵۶ – باید شهرهای ساحلی تا سال ۱۴۰۶ مجهز به سیستم جمع آوری فاضلاب گردد.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : گلستان رسا