به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ امید سقلی دوشنبه یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در نشست خبری با محوریت تحقق شعار سال ((سرمایه گذاری برای تولید با معرفی ظرفیت های گردشگری شهرستان گمیشان)) اظهار کرد: یکی از دلایلی که ممکن است گمیشان به آن رونق و توسعه اقتصادی واقعی خودش نرسیده، مغفول ماندن ظرفیت های این شهرستان است، لذا باید ظرفیتهای سرمایه گذاری و گردشگری گمیشان به خوبی به مردم و سرمایه گذاران معرفی گردد.
فرماندار گمیشان افزود: در دولت چهاردهم طی مدت یکسال اخیر ۵۳۸ پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتبار یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به افتتاح رسید که مهمترین این پروژه ها در حوزه آب شرب بود و در این راستا دو مخزن وارد مدار شد.
وی گفت: در گمیشان ۲۸ روستا وجود دارد که با تکمیل دو مدرسه، دیگر هیچ روستای گمیشان فاقد مدرسه نیست.
سقلی ادامه داد: در حوزه ورزش، افتتاح چمن مصنوعی روستای دهنه، افتتاح چمن مصنوعی روستای بصیر آباد و افتتاح چمن مصنوعی روستای گامیش لی تا دو هفته آتی و همچنین افتتاح چمن بزرگ مقیاس گمیش تپه در هفته دولت ۱۴۰۴ با اعتبار پنج میلیارد در برنامه قرار دارد و در مجموع اعتبارات حوزه ورزش ۱۳ میلیارد تومان است.
فرماندار گمیشان در خصوص بخش راه و جاده شهرستان گمیشان گفت: روکش آسفالت محور مهم چارغلی به گمیش تپه به طول ۸ کیلومتر و روکش آسفالت جاده میگو به طول ۷ کیلومتر، ایجاد جاده بین روستای قرنجه خواجه خان و کریمیشان و افزودن جاده قدیمی که از مطالبات جدی و مهم مردم این منطقه بود طی این مدت افتتاح شد و با این اقدامات صرفه جویی در تردد،کاهش بار ترافیکی در جاده اصلی و کاهش تصادفات را هم شاهد هستیم.
افتتاح فاز دوم گلخانه هیدرو پونیک گمیشان با ۴۰ میلیارد اعتبار در هفته دولت
فرماندار گمیشان گفت: با همکاری بخش خصوصی فاز دوم گلخانه هیدروپونیک شهرستان با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان افتتاح شد و همچنین قبل از دهه فجر اولین مزرعه خورشیدی استان در عرصه دو هکتار کلنگ زنی شد که ۲۷۴ پنل خورشیدی برای ۲۷۴ خانوار تحت پوشش کمیته امداد درآمدزایی می کند و در کنار تولید برق باعث درآمد پایدار می شود.
وی افزود: پروژه مزرعه پنل خورشیدی با اعتبار حدود ۴۰ میلیارد یکی از پروژه های قابل افتتاح در هفته دولت است.
وی با اشاره به اینکه گمیشان بدلیل درآمد سرانه پایین خانوارها یکی از ۳۱ شهرستان کم برخوردار کشور محسوب میشود،بیان کرد: ما باید با استفاده از ظرفیت های موجود شهرستان، درآمد خانوارها را بالا و نرخ بیکاری را کاهش دهیم.
وی یکی از دلایل بالفعل ماندن ظرفیت ها را ناشناخته ماندن آنها دانست و گفت: اگر این ظرفیت ها به گردشگران و سرمایه گذاران معرفی گردد اتفاقات خوبی در آینده رخ خواهد داد.
استفاده بالقوه از ظرفیت پرورش ماهی در قفس
وی با اشاره به اینکه شهرستان گمیشان در سه بخش کشاورزی، دامداری و صیادی به صورت سنتی انجام میشود، گفت: در بخش صیادی به صورت نوین، ظرفیت پرورش ماهی در قفس را داریم که یک ظرفیت بالقوه برای سرمایه گذاری محسوب میشود.
برای سرمایه گذاری در بخش صیادی، کشاورزی اصلا ریسک وجود ندارد
وی خطاب به سرمایه گذاران گفت: در سرمایه گذاری برای پرورش ماهی در قفس اصلا ریسک وجود ندارد بطوری که نزدیک به ۵۰ تن پرورش ماهی در قفس تولید ماهی داریم و بهترین سرمایه گذاری برای تولید ماهی و ایجاد اشتغال است.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی نوین، ظرفیت گلخانه های هیدروپونیک با اشتغال حدود ۳۰۰ را در گمیشان داریم که بزرگترین گلخانه شمال کشور است و اگر سرمایه گذاری تمایل به سرمایه گذاری در این بخش داشته باشد، زمین مناسب با قیمت مناسب در اختیار وی قرار خواهیم داد.
در گمیشان ظرفیت کشت گیاهان سازگار با کم آبی وجود دارد
وی گفت: در بخش کشاورزی نوین ظرفیت تغییر الگوی کشت گندم و جو و کشت گیاهانی که با کم آبی سازگار هستند را داریم و امسال هم با کمک جهاد کشاورزی شهرستان حدود ۵۰ هکتار از زمین های گمیشان گیاه سالیکورنیا کشت میشود.
وی ادامه داد: در گمیش تپه شهرک صنعتی با زمین های ارزان قیمت داریم که برای سرمایه گذاری ایده آل است و بهترین امکانات ارتباطی در آنجا وجود دارد و این هم یکی از ظرفیت های شهرستان محسوب میشود.
افزایش خانه های بومگردی در گمیشان
وی بیان کرد: گمیشان دارای حدود ۱۰۰ خانه قدیمی با قدمت بالا است که یک ظرفیت گردشگری محسوب میشوند و از این تعداد چهار خانه برای بومگردی مجوز صادر شده و سعی داریم با جذب سرمایه گذاریم بقیه خانه های قدیمی را احیا و تعداد خانه های بومگردی را افزایش دهیم.
فرماندار گمیشان گفت: در کنار ظرفیت های شهرستان، ظرفیت های خدادادی و طبیعی از قبیل دریاچه صورتی، گلفشان نفتریجه، تالاب گمیشان، ساحل شیرین وجود دارد که اینها همه برای تحقق شعار سال و سرمایه گذاری برای تولید بسیار ارزشمند است.
ظرفیت ساحل گمیشان به سواحل مازندران می رسد
وی در خصوص سفر استاندار به استان مازندران گفت: گمیشان هم به دلیل ساحل شنی که دارد می تواند بهترین مکان برای جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری باشد، لذا همت مسئولین را می طلبد.
تاکید بر توسعه اقتصاد دریا محور در گمیشان
وی با اشاره به اقتصاد دریا محور که یکی از فرمایشات رهبر معظم و در برنامه هفتم توسعه بر آن تاکید شده، بیان کرد: با توجه به وجود ظرفیت دریایی گمیشان در بخش دریایی و صیادی لازم است که تدابیری برای جذب سرمایه گذار و نکاه ویژه دولت اندیشیده شود.
حال تالاب گمیشان خوب نیست
وی در خصوص تالاب زیبای گمیشان گفت: حال تالاب خوب نیست و برای نجات و احیای تالاب چند سال پیش مقرر شد ایستگاه پمپاژ آب دریا به داخل دریا ایجاد شود اما بنا به دلایلی محقق نشد که خوشبختانه در دولت چهار هم در حال تحقق است و اعتبار لازم تخصیص پیدا کرده
و تا سه هفته آینده پیمانکار انتخاب شود کلنگ زنی و تا دهه فجر به بهره برداری میرسد.
سه هزار خانوار گمیشانی با تنش آبی مواجه هستند
سقلی در سوال خبرنگار ما مبنی بر آخرین وضعیت آب شرب و شیرین سازی آب در گمیشان گفت: ما در گذشته به دلیل کمبود منابع آبی حدود ۱۳ هزار مشترک مواجه با تنش آبی داشتیم که طی سال های اخیر با حفر چاه های آب شرب توانستیم این تعداد را به سه هزار خانوار برسانیم.
فرماندار گمیشان: در حال حاضر سه هزار مشترک مواجه با تنش آبی هستیم که عمدتا در مناطق مرزی ساکن هستند و برای این خانوار ها هدف گذاری ها انجام شده و تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا در کنار احداث چاه، آب خام از چاههای کشاورزی خریداری کنیم و امیدواریم با این اقدام بخشی از تنش آبی روستاهای مرزی کم شود.
انتهای خبر/
خبرنگار علی اصغر سلیمانی
- منبع خبر : گلستان رسا
Monday, 21 April , 2025