بدنسازی رشته ورزشی است که این روزها در بخش حرفه و تندرستی مورد توجه بانوان و آقایان گلستانی قرار گرفته با این وجود، آنگونه که باید و شاید به توسعه این ورزش از سوی دستگاه های متولی توجه نشده است.

به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ بدنسازی و تناسب اندام یکی از رشته های ورزشی جذاب در دنیای امروز است که زیاد مورد توجه و اقبال عمومی قرار گرفته است. گذشته از اینکه این ورزش به تناسب اندام و سلامتی کمک شایانی می کند بسیاری از گلستانی ها به واسطه استعداد و علاقمندی به عنوان ورزشی حرفه ای به این رشته نگاه کرده و در آن فعالیت دارند.

این رشته ورزشی که سال ها در استان مغفول مانده بوده بود با روی کار آمده مدیریت و تیم جدید به جهت سیاست و برنامه ریزی های درست این روزها در سطح کشور حرف برای گفتن دارد تا جاییکه بسیاری از مقام های کشوری یا جهانی در این بخش کسب کرده اما همچنان مظلوم است و مانند ورزش هایی مانند بسکتبال و والیبال استان مورد توجه مسئولان قرار ندارد. با اینحال به باور مسئولان هیات بدنسازی و پرورش اندام استان از ۹۰ مسابقاتی که در کشور برگزار شده، استان گلستان مقام و مدال کسب کرده است.

اسماعیل نادری، رئیس هیئت بدنسازی و پرورش‌اندام گلستان در این رابطه گفت: خوشبختانه استعدادهای خوبی در رشته بدنسازی این خطه داریم و با تلاش هایی که ظرف دو سال اخیر انجام شده، گلستان به بسیاری از استان های مطرح کشور در مسابقات تنه زده است.

وی با اشاره به صعود این استان از رده‌های انتهایی به جمع شش استان برتر کشور افزود: دریک سال گذشته توانستیم ساختاری شفاف در بدنسازی استان پایه‌ریزی کنیم.

وی معتقد است: در سال گذشته ۱۰ مسابقه استانی در رده‌های مختلف سنی و رشته‌هایی همچون پرورش‌اندام، فیزیک کلاسیک و ماسکولار برگزار کردیم که علاوه بر استعدادیابی، جریان تازه‌ای هیأت ایجاد شد.

نادری توسعه علمی را از مهم‌ترین برنامه‌های هیأت دانست و بیان کرد: سال گذشته دو دوره مربیگری، شش سمینار آموزشی و یک دوره فیتنس برگزار کردیم که ۷۰۰ نفر شرکت کردند و ۴۰۰ نفر موفق به دریافت مدرک شدند. میانگین قبولی ۶۰ درصدی در مقایسه با میانگین ۳۰ درصد کشوری، نشان‌دهنده سطح بالای آموزش در استان است.

وی با بیان اینکه بانوان همگام با آقایان در مسابقات کشوری مدال کسب کردند، گفت: در بخش بانوان هم استعدادهای زیادی وجود دارد که برای تربیت و پرورش آنها تلاش به برگزاری دوره های مربی گری و افزایش تعداد مربیان کرده ایم.

رئیس هیئت بدنسازی و پرورش‌اندام گلستان با اشاره به اینکه ۷۰۰ مربی تا سال ۱۴۰۲ در استان فعال بودند، اضافه می کند: در سال ۱۴۰۳، تعداد ۴۰۰ مربی افزوده شده که در مجموع هزار و ۱۰۰ مربی دارای مجوز در استان مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به جایگاه گذشته استان در رتبه‌های انتهایی ۲۶ تا ۳۱ کشور می افزاید: امروز با مشارکت همه مربیان، ورزشکاران، باشگاه‌داران و دلسوزان، گلستان جز شش استان برتر کشور قرار گرفته است.

نادری تعداد ورزشکاران آقا را دو هزار ۴۵۱ نفر و بانوان سه هزار ۶۳۴ نفر علام می کند و می افزاید: این رقم نسبت به گذشته رشد دو هزار و ۴۰۰ نفری داشته است.

وی با اشاره به این مطلب که رشته مچ اندازی ذیل رشته پرورش اندام قرار دارد، می افزاید: استان گلستان در این بخش نیز مقام های زیادی کسب کرده و استعدادهای خوبی دارد تا جایی که گلستان در این بخش ۳۵ مدال طلا، ۳۴ نقره و ۲۵ برنز را در مسابقات کشوری کسب کرده است.

نادری با تاکید بر اینکه هیأت بدنسازی گلستان تنها به دنبال ورزش قهرمانی نیست بلکه توسعه همه‌جانبه را در دستور کار دارد، افزودد: برنامه داریم مسابقات شناسایی استعداد را تا سطح شهرستان‌ها و محلات گسترش دهیم و از علاقه‌مندان غیرحرفه‌ای نیز بهره‌مند شویم.

وی ادامه داد: ما می‌خواهیم بدنسازی را به سمت تخصصی‌تر، علمی‌تر و اخلاق مدارتر پیش ببریم و این امر با کمک همه بخش‌ها و تعامل سازنده ممکن خواهد شد.

رئیس هیئت بدنسازی و پرورش‌اندام گلستان با اشاره به دغدغه‌های مربوط به مصرف مکمل‌های غیراستاندارد و قرص‌های غیرمجاز در باشگاه های استان گفت: رفع این مشکل نیازمند همکاری تنگاتنگ با اداره ورزش و جوانان، علوم پزشکی و نیروی انتظامی برای بازرسی و نظارت مستمر است.

هرچند که ورزش همواره در سطح جامعه توصیه شده و برای قراردادن آن در سبک زندگی و برنامه روزانه افراد جامعه با توجه به زندگی ماشینی تاکید می شود اما وجود برخی مشکلات نظیر مصرف قرص های لاغریو تمرین های غیر اصولی یا عدم نظارت مربی در باشگاه ها ورزشکاران به خصوص بانوان را در این زمینه تهدید می کند.

سپیده سپهری، نایب‌رئیس هیئت بدنسازی گلستان در این رابطه گفت: متأسفانه در مواردی شاهد بودیم که مربیان بدون مدرک تخصصی بدنسازی فعالیت می‌کردند یا اینکه باشگاه‌ها مجوز لازم نداشتند و برخی نیز مکمل‌های غیرمجاز عرضه می‌کردند.

وی باتاکید بر اینکه به این باشگاه‌ها تذکر داده شده، افزود: در صورت عدم توجه به تذکرات هیات قطعا این باشگاه ها به مرحله پلمپ از طریق دستگاه های مربوطه نیز خواهند رسید.

سپهری از نظارت جدی بر باشگاه‌های بدنسازی بانوان خبر داد و گفت: تنها مربیان دارای کارت مربیگری بدنسازی مجاز به فعالیت در باشگاه های بدنسازی هستند و مردم در صورت مشاهده تخلف، موضوع را به هیأت گزارش دهند.

وی گفت: ارتقا سطح مربیان، شناسایی استعدادهای ورزشی و توسعه عدالت‌محور این رشته در مناطق کم‌برخوردار استان از دیگر برنامه های هیات با هدف توسعه و گسترش این رشته ورزشی است.

 نایب‌رئیس هیئت بدنسازی گلستان با بیان اینکه استعدادهای فراوانی در دختران و بانوان استان وجود دارد، ادامه داد: باید ظرفیت‌های نهفته را شناسایی و رشد دهیم؛ این وظیفه ماست که برای شکوفایی بانوان برنامه‌ریزی و استراتژی مشخصی تعریف کنیم.

وی از فعالی حدود ۷۰۰ باشگاه ورزشی فعال در استان خبر داد اضافه کرد: هیأت وظیفه دارد موجی ایجاد کند که مربیان بخواهند خود را ارتقا دهند و ورزشکاران نیز به دنبال مربیان علمی و مجرب باشند. خوشبختانه با حمایت ریاست هیأت این مسیر با جدیت در حال پیگیری است.

به گزارش گلستان رسا، با توجه به وجود استعدادها و ظرفیت ها در رشته بدنسازی و موج علاقمندان بانوان و آقایان به این رشته ورزشی امید است دستگاه های متولی مانند تربیت بدنی بیش از گذشته نسبت به این رشته ها توجه نشان داده و در راستای حمایت از آنها گامی موثر بردارد.

  • منبع خبر : گلستان_رسا