یادداشتی به قلم عبدالرسول جوادی بالاجاده دهکده جهانی،عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات،اینترنت مهمترین ابزار برای ورود به این میدان رقابت جهانی به شمار می‌رود.

به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ در دهکده جهانی،عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات،اینترنت مهمترین ابزار برای ورود به این میدان رقابت جهانی به شمار می‌رود.

لازمه رویارویی با ابر قدرت ارتباطات و رسانه ها در فضای مجازی،وجود بسترهای توسعه یافته و بروز سیگنال رسانی اینترنت در کشور است .

امروزه مهمترین مولفه جنگ قدرت،قدرت رسانه ای است که تولید محتوا و انتشار سریع آن یکی از مهمترین عامل رویارویی یا تقابل آن به شمار می‌رود.

در جهانی که سرعت تولید و انتشار محتوا به سرعت نور رسیده است و کشورهای پیشرفته،زیر ساخت‌های توسعه ای آن را به عنوان مهمترین عامل پیشرفت را توسعه چشمگیر دادند.

تا جائیکه از این امکان رسانه ای مهمترین نیازهای اقتصادی خود در بخش تجارت الکترونیک را برطرف و بازارهای جهانی مبادلات تجاری را در دست گرفتن.

توسعه زیر ساخت‌های ارتباطات در عصر حاضر مهمترین نیاز اساسی جامعه است.

لیکن در جهانی که سریعترین انعکاس رویدادها در دورترین نقطه جهان با همین امکان و ابزار منتشر می‌شود.

علیرغم گذشت بیش از دهه ها از ورود این تکنولوژی و امکان در ایران متاسفانه هنوز با شرایط مطلوب و استانداردهای جهانی فاصله بسیار وجود دارد .

توسعه شبکه های اجتماعی و تجارت الکترونیک در جهان نیاز کشور و کاربران را به این امکان بیش از گذشته نموده است .

لیکن علیرغم این اهمیت اینترنت در ایران همچنان در دوره زغال‌سنگ باقی مانده است و قوانین دست و پا گیر فیلترینگ، موجب کندی سرعت اینترنت در کشور در برابر آن قیمت های بالای خرید بسته های اینترنتی می باشد

عدم برنامه ریزی و نظارت درست و بهینه،عدم سیگنال رسانی مناسب،سرعت پایین،قیمت بالای خرید اینترنت،عدم پشتیبانی لازم و کافی،عدم آموزش‌های صحیح به کاربران،عدم وجود اینترنت پاک برای نسل‌های کودکان و نوجوانان و دهها نادیده های این صنعت،از نگرانی ها کاربران این صنعت در داخل کشور شده است.

معضل دلالی فیلتر شکن ها و برداشت‌های نادرست عده ای از خواص سیاسی و فرهنگی جامعه بر معضلات و نارسایی های مدیریت فرهنگی این صنعت افزوده شده است.

میدانی که رهبری فرزانه انقلاب در اهمیت موضوع آن می فرماید اگر مسئولیتی را میخواستم در این کشور بپذیرم حتما مدیریت فضای مجازی بوده است و به تعبیری رها شدگی و ولنگبازی فضای مجازی بیش از هر زمانی به اهمیت توسعه زیر ساخت‌های اینترنت و شبکه جهانی احساس می‌شود.

رئیس جمهور محترم!

دولتی که با شعار فریبنده فیلترینگ اینترنت موفق به بخشی از آرای ملت شده است!

آیا موفق شده است برای رفع فیلترینگ و توسعه زیر ساخت‌ها،ارتقای سرعت و صد البته نظارت بر تولیدات محتوایی و انتشار آن گامی بدارد؟

شبکه ملی اطلاعات که به خاموشی گراییده شد و دسترسی همه سنین جامعه به همه شبکه های اجتماعی امکان پذیر و هیچ ساز و کاری برای نظارت و کنترل وجود ندارد .

متاسفانه با هر دستوری و قانونی دولت کارش شده ساختار سازی و ایجاد سازمان‌ها،تشکیلات اداری و دفتر و دستکهای بی بازده آنهم موازی کاری چندین دستگاه اجرایی و صرف اعتبارات چند صد و هزار همتی لیکن دستاوردی برای مردم کمتر بدست می آید.

رقابت اپراتورهای تلفن همراه فقط برای افزایش قیمت خدمات و محصولات بسته های اینترنتی در ازای کاهش و محدودیت‌های کاربران در کشور است.

آیا با این اینترنت زمان زغال‌سنگی می‌توان به جنگ با غول های رسانه ای رفت؟

چطور می‌شود در این سرعت تولید و انتشار محتوا با دیگر رسانه های جهان مقابله کرد؟

با این سرعت و محدویت اینترنت در کشور انجام امور ضروری چون خدمات تجارت الکترونیک و سامانه های بانکی…هم دچار بحران است چه برسد به تقابل با رسانه های سایر کشورهای پیشرفته جهان….

آقای رئیس جمهور!

آقای وزیر ارتباطات!

وقت آن نرسیده تا برای نزدیک شدن به استانداردهای جهانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گام‌هایی برداشته شود.

آیا شما مسئولان کشور هم با همین کیفیت از اینترنت استفاده میکنید؟

انتظار و امید است تا دولت چهاردهم در راستای تحقق شعار انتخاباتی برای ارتقای کیفیت خدمات اینترنت در کشور و همچنین ممیزی و نظارت بر تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی و مهمتر آنکه ایجاد بسترهای اینترنت پاک برای کودکان و نوجوانان و شبکه ملی اطلاعات کشور گامهای بردارد.

  • منبع خبر : گلستان رسا