به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ امیر یوسفی پنج شنبه ۱۳ دی ماه در نشست خبری با خبرنگارانی اظهار کرد: در کشور حدود ۶۰ هزار تن پنبه محلوج تولید می شود که نیاز است ۱۰۰ هزار تن دیگر وارد شود و وارداتی هم که در حال انجام است بیشتر از کشور ازبکستان، بخشی هم از ترکمنستان انجام می شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با اشاره به اینکه گلستان از نظر کشت پنبه به عنوان سرزمین طلای سفید لقب گرفته، افزود: در گذشته حدود ۱۷۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی زیر کشت پنبه بوده اما در حال حاضر به کمتر از ۲۰ هزار هکتار رسیده و این مقدار سطح کشت نشان دهنده این است که ما نتوانستیم این صنعت را رونق دهیم و به ناچار باید به سمت واردات پنبه برویم.
وی با اشاره به اینکه در بره های از زمان گلستان صادر کننده پنبه محلوج کشور بود، بیان کرد: در حال حاضر به عنوان وارد کننده و تعدادی از کارخانه های استان از نظر تامین پنبه محلوج با مشکل روبرو هستند.
یوسفی با اشاره به نگاه دولت به واردات، تصریح کرد: برای تامین ارز وارد کنندگان، مشکلات بسیاری وجود دارد و متاسفانه استان هایی که در بخش کشاورزی فعال بودند نتوانستند صدای رسایی برای تامین آن داشته باشند و هزینه های جاری باعث کاهش تولید و به تبع مراحل بعدی آن شد.
وی با توجه به اینکه سطح زیر کشت گندم در گذشته به میزان امروز نبوده، تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل مسائل امنیت غذایی و حمایت های دولت در بحث گندم باعث شد کشت پنبه فراموش شود و حمایت دولت از پنبه کم شود.
کسب رتبه یازدهم اتاق بازرگانی کشور از بین اتاق بازرگانی های کشور
وی در خصوص رتبه بخش خصوصی اتاق بازرگانی گرگان در شورای گفتگوی دولت، گفت: در ۳۱ رتبه بندی که در داخل اتاق ایران وجود دارد، اتاق بازرگانی گلستان رتبه یازدهم را کسب کرده و این رتبه به دلیل ۳۹ مصوبه استانی، سه مصوبه کشوری در شورای گفتگو در سال ۱۴۰۲ است.
موانع صادرات باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی گلستان شد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: موانع کشاورزی و محدودیت های صادرات محصولات باعث شد که کشاورزان دچار خسارت و زیان های بسیاری شوند و دلیل اصلی آن هم به تاخیر افتادن صادرات در زمان مقرر خودش بود که اتاق بازرگانی هم پیگیری های خودش را در این رابطه انجام داد.
وی ادامه داد: سلسله مراتب دولت به گونه ای است که اگر مانعی برای صادرات اعلام شود، سریعا مرز بسته و جلوی آن گرفته می شود، اما اگر سوبسید یا تشویقی باشد از زمان اعلام تا عملی شدن پروسه خیلی طولانی میشود و یکی از مشکلات مهم صادرات اجرای کند اعمال تشویق واردات است.
وی گفت: هرجایی که منافع بخش دولت در میان است سلسه مراتب سریع اجرایی می شود اما سلسله مراتب بخش خصوصی به کندی اتفاق می افتد و اگر دخالت دولت در قیمت ها کمتر باشد مردم با سهولت بهتری می توانند موارد مورد نیاز خود را تامین کنند.
وی در خصوص سطح زیر کشت سیب زمینی در استان بیان کرد: براساس سیاست وزارتخانه حدود پنج هزار و ۳۰۰ هکتار باید زیر کشت برود که به هر حال جزو الگوی کشت قرار دارد ولی ما با توجه به شرایطی که کشاورزان با آن مواجه شدند، اگر بانک کشاورزی تسهیلات این بخش را دوباره تمدید و تسهیلات جدید مصوب شود کشاورزان می توانند مقداری سطح زیر کشت ببرند که حداقل به ۴۵۰۰هکتار برسانند و خوشبختانه این موارد انجام شده
یوسفی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی در گلستان بهترین شرایط کشت سیب زمینی در دی ماه است اما تا بهمن ماه هم مشکل خاصی به وجود نمی آورد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در خصوص بازگشایی مرزهای بازارچه مرزی، عنوان کرد: بازارچه های مرزی زمینه تحول، اشتغال، رونق اقتصادی در آن مکان ایجاد کند و برای استانهای مثل گلستان خوب می شود.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Monday, 6 January , 2025