به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ محرم و عاشورا یک رویداد بزرگ فرهنگی و مذهبی است که با حضور آحاد جامعه جهان اسلام شکل می گیرد.
هیاتهای مذهبی که منادیان گفتمان انقلابی،تفکر اسلامی و فرهنگ غنی عاشورایی است،ضرورت است برای غنای محتوایی برنامه های ماه محرم در جهت هم افزایی تحقق و گسترش آرمانها و مفاهیم غنی عاشورایی برای عزاداران از مهمترین راهبردهای برنامه تبلیغی تشکلهای دینی و هیات های مذهبی برنامه ریزی شود.
در روند اجرایی آن هم هر تشکل به سهم خود در تبلیغ شعائر اسلامی و “گفتمان عاشورایی” برنامه هایی را در محرم سال اجرا نمایند که متناسب با مخاطبین،شرایط اقامه عزا و شرکت کنندگان باشد.
این فرآیندهای تبلیغی باید اثرات حاصله آن بر جامعه و اعضای تحت پوشش تشکلها نهادینه شود و فرهنگ عاشورایی رواج یابد تا از این ارزشهای اسلامی نهفته در گنجینه غنی فرهنگ نامه عاشورایی جامعه ای متنعم شوند.
اصلاح جامعه همانگونه که در اهداف قیام حضرت ابا عبدالله الحسین بیان شد ” گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر”با هدف اصلاح جامعه و هدایت آن به سوی ارزشهای اخلاق اسلامی صورت پذیرد.
مگر نه اینکه مجالس امام حسین علیه السلام دستگاه انسان ساز،طاغوت افکن و استکبار ستیز است پس مجلس نشینهای حضرت ابا عبدالله هم باید در این مسیر هدایت یابند یعنی روحیه حماسی و عاشورایی را در خود تقویت کنند.
آسیبهای اجتماعی تبلیغ را در معرفی واقعی عاشورا و عاشورائیان به عنوان یک فرهنگ غنی اسلامی که پرچمدار همه حرکتها و قیامهای عدالت خواهانه و اسلامی را تبیین کنند؛
اینجاست که نقش تشکلها برجسته میشود مبلغ،مداح و ذاکرین اهل بیت مهمترین عناصر تبلیغ این شعائر هستند.
ایجاد شور و نشاط معنوی در جامعه توسط مداحان و مبلغین بوجود می آید و در این مسیر شور آفرینی باید بسترهای تعالی شور یعنی شعور را تقویت کنند تا شعور حسینی و عاشورایی در اندیشه ها نهادینه نشود،شور حسینی و عاشورایی پدید نمی آید .
پس دو ضرورت شعور (تبیین صحیح فرهنگ نامه عاشورایی)و شور یعنی تلاش برای پیاده سازی شناختها و شعورهای مکتسبه از این فرهنگ هر دو لازم و ضرورت حماسه عاشورایی است و تقویت هر دو این محورها باید دغدغه های برنامه های تبلیغی عاشوراییان باشد
تشکلهای دینی و هیتها هنگامی عملکردشان ارزشمند و اثرگذار است که در مردم ایجاد تغییر کند و اگر اینکار با اخلاص انجام شود و اثر گذارد خود یک جهاد فرهنگی است.
هجمه های گسترده دشمنان در مقابله با فرهنگ اسلامی و ایرانی و هویت دینی جوانان فعالتر از همیشه شده است،این روزها واژه سازی های فرهنگی در موضوع “حجاب و عفاف “که از ارکان فریضه امر به معروف و نهی از منکر و از اهداف مهم قیام امام حسین علیه می باشد،دستخوش برداشتهای غلط عده ای و از سویی نفوذ فرهنگی فرهنگهای بیگانه موجب شد تا در برابر این مهم در باور و اعتقادات دینی متاسی از فرهنگ عاشورایی غفلت شود و جامعه دینی رنگ و بوی کم حجابی یا بد حجابی به خود گیرد و بدتر از آن کمپینی های هم در تقابل این فرهنگ اسلامی راه اندازی و ایجاد شبهه نمایند
گروه های عامل به امر به معروف و نهی از منکر و دستگاههای ناظر و مجری به گونه ای عمل نمایند تا موجب واکنش های تقابلی نشود و بهترین فضای نظارتی مردمی این فریضه در همین هیتهای مذهبی و تشکلهای دینی در ویژه برنامه محرم حسینی است که در باور و اعتقاد همه انسانهای آزاده نقش دارد.
حفظ فرهنگ و ایمان جوانان و خانواده ها در این دوره و زمان یک ضرورت است و در این مسیر اسکتبار و دشمنان یعنی درصدد ریختن مفاهیم ضد انسانی و ضد ارزشی برای تغییر رفتار جامعه و جوانان هستند و هیتهای مذهبی و تشکلهای دینی باید عرصه جدید مقابله و جهاد را با عنوان”جنگ رسانه ای و فرهنگی”وارد شوند.
آرایش جدید در مقابل این جنگ نابرابر فرهنگی گیرند و سدی آهنین در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن ایجاد نمایند.
پس یکی از ضروریات محرم پرشور و شعور حسینی برای عزاداران و ارادتمندان تبیین درست فرهنگ نامه عاشورایی و هدایت افکار به آن و شناخت صحیح و درست از دشمن در ابعاد مختلف از جمله دشمنان در عرصه های فرهنگی است که اثرات مخرب آن بسیار بیشتر از جنگهای فیزیکی است.
انتظار است مسئولان هئیتها بیشتر فضای معنوی را در هیتها غنی کنند و از اهل علم، کلام و علمای اسلام در ترویج شعائر بهره گیرند و اعضای تشکلها را به فراگیری فرهنگ عاشورایی هدایت کنند.
- منبع خبر : گلستان رسا
Monday, 25 November , 2024