به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ موسی الرضا شبیهی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی و هفته ملی «دیابت»، اظهار کرد: بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت در جهان هر ساله ۱۴ نوامبر برگزار می شود.
رئیس مرکز بهداشت گلستان افزود: دیابت بزرگترین اپیدمی تاریخ است و هدف از برگزاری روز جهانی دیابت که در سال ۱۹۹۱ توسط فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی راه اندازی شد، ترویج اهمیت اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت به عنوان یک مساله مهم بهداشت جهانی است.
وی گفت: در سال جاری به منظور آگاهی عموم جامعه در مورد دیابت و تاکید بر اهمیت مراقبت دیابت روزهای ۱۹ الی ۲۵ آبان ماه بعنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است. شعار روز جهانی دیابت در سال ۲۰۲۴ که اولین سال از دوره سه ساله کمپین ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ می باشد با دیابت خوب زندگی کنیم انتخاب گردیده است.
۶.۷ میلیون نفر در کشور جان خود را به علت دیابت از دست دادند
وی با اشاره به اینکه در هر پنج ثانیه یک نفر به علت دیابت با عوارض ناشی از آن جان خود را از دیابت می دهد، بیان کرد: در سال ۲۰۲۱ در حدود ۶.۷ میلیون نفرجان خود را به علت دیابت از دست داده اند. از طرف دیگر ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر و به موقع اغلب آنها مبتلا به دیابت می شوند در حال حاضر از هر ۱۰ بزرگسال در دنیا یک نفر با دیابت زندگی می کندکه نیمی از آنها از ابتلای خود به این بیماری مطلع نیستند.
نیمی از افراد از ابتلای خود به دیابت مطلع نیستند
وی با اشاره به اینکه از هر ۱۰ بزرگسال در دنیا یک نفر با دیابت زندگی می کند، تصریح کرد: نیمی از افراد از ابتلای خود به این بیماری مطلع نیستند و این امر فشارمضاعفی برسیستم بهداشتی وارد می کند، کارکنان مراقبتهای بهداشتی باید بدانند که چگونه بیماری را زود تشخیص دهند و بهترین مراقبت ممکن را برای حفظ سلامتی وجلوگیری از عوارض به بیمار ارائه دهند.
وی خاطر نشان کرد: از هر ۴ نفر دیابتی ۳ نفر در کشورهای با در آمد پایین و متوسط زندگی می کنند همچنین دو سوم افراد مبتلا به دیابت در مناطق شهری زندگی می کنند و سه چهارم آنها در سن کار هستند .
در ایران ۱۴.۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می برند/ زنان بیشتر درگیر دیابت هستند
وی با توجه به این نکته قابل توجه که از هر ۵ نفر دیابتی مبتلا به دیابت یک نفربالای ۶۵ سال سن دارد و حدود ۲۰ درصد بیماران سالمند می باشند، بیان کرد: در کشورماحداقل ۱۴.۱۵ درصدجمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می برندکه تعدادشان بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد می شود، که در این میان تعداد افرادمبتلا به دیابت نوع دو بسیار قابل توجه تر از مبتلایان به دیابت نوع یک است که از این آمار ۱۳.۴۴ درصد را مردان ۱۴.۷۱ درصد را زنان تشکیل می دهند.
۱۳.۲۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال گلستان مبتلا به دیابت هستند
وی گفت: بر اساس نتایح آخرین مطالعه عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در سطح ملی برآورد می شود ۱۳٫۲۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال استان مبتلا به دیابت هستند. که ۱۴٫۷۵درصد مبتلایان را خانمها و۱۱٫۴ درصد مبتلایان را آقایان بالای ۲۵ سال تشکیل می دهند.
از کل بیماران دیابتی استان گلستان ۶۳ درصد تحت درمان هستند
وی افزود: اما در حال حاضر تنها ۶٫۲ درصد بیماران دیابتی بالای ۳۰ سال شناسایی شده و در سامانه پرونده الکترونیک سلامت استان (ناب) ثبت شده اند.همچنین نتایج مطالعه مذکور نشان داد که از کل بیماران دیابتی استان ۶۳٫۱ درصد تحت درمان بیماری دیابت هستند و از این تعداد فقط ۲۹٫۱ درصد قند خون در محدوده مطلوب داردند.
پیشگیری از عوارض دیابت با شناسایی به موقع و شروع درمان
بنابراین لازمه پیشگیری از عوارض بیماری دیابت و کاهش موارد مرگ و میر منتسب به دیابت، شناسایی به موقع بیمار دیابتی و شروع درمان موثر وی می باشد.
تلاش برای ارتقای سلامت جسمی و روحی افراد دیابتی
وی خاطر نشان کرد: کمپین امسال با هدف تلاش برای ارتقاء سلامت جسمی و روحی افراد دیابتی است تا با توانمند سازی بیماران برای شناخت وضعیت جسمی و روحی شان و آگاهی از اینکه این شرایط دائمی و برای حفظ پایبندی به درمان لازم است، اما به دلیل همراهی همیشگی این شرایط با فرد دیابتی، حفظ و ارتقای سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اثر دارد و مهم است.
مراجعه افراد بالای ۳۰ سال به خانه های بهداشت برای پیشگیری
رئیس مرکز بهداشت گلستان در پایان تاکید کرد: هفته ملی دیابت فرصت مغتنمی است تا تمام افراد بالای ۳۰ سال استان با مراجعه به خانه ها وپایگاه های بهداشت از لحاظ خطرسنجی قلبی عروقی ارزیابی، وضعیت قند خون ،چربی خون وفشارخون خود مورد سنجش قرار گرفته وخدمات رایگان دریافت کنند.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Thursday, 21 November , 2024