مدیرکل آب و فاضلاب گلستان از برگزاری پویش ملی «بانوی آب» به میزبانی  استان خبر داد.

به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ ابوالفضل رحیمی اظهار کرد: زنان با مسئولیت مستقیم در مدیریت منابع آب خانگی، آموزش فرزندان و انتقال فرهنگ مصرف بهینه، ظرفیت بی بدیلی برای تبدیل شدن به «سفیران آب» در جامعه دارند.

مدیرکل آب و فاضلاب گلستان افزود: طرح بانوی آب با تمرکز بر این نقش راهبردی، می‌کوشد با توانمندسازی زنان، گامی مؤثر در جهت کاهش پیامد‌های خشکسالی، اصلاح الگوی مصرف، و نهادینه کردن سواد آبی در خانواده‌ها و جامعه بردارد.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این پویش گفت: ارتقای سواد آبی جامعه با تأکید بر بحران خشکسالی و مدیریت منابع آب تجدیدناپذیر، کاهش ۲۰ درصدی سرانه مصرف آب در بخش خانگی با محوریت تغییر رفتار‌های روزمره و تغییر نگرش‌ها از «آب به عنوان کالای بی پایان» به «آب به مثابه میراث مشترک» در شرایط خشکسالی از جمله اهداف این پویش است.

رحیمی ادامه داد: مخاطبین این طرح زنان روستایی و عشایر (به ویژه در مناطق خشک)، مدیران زن مجتمع‌های مسکونی شهری (برای نصب کنتور‌های هوشمند و کاهش هدررفت)، رابطین بهداشت، مربیان مهدکودک ها، و اعضای شورا‌های اسلامی روستا‌ها و همچنین گروه‌های خودجوش زنان در مساجد، فرهنگسراها، و پایگاه‌های مقاومت محلات هستند.

وی تصریح کرد: طرح بانوی آب نه فقط یک برنامه آموزشی، که جنبشی اجتماعی برای افزایش تاب آوری در برابر خشکسالی است. با تبدیل هر زن به «نگهبان آب» در خانواده و محله، می‌توان امید داشت که گلستان در گذار از این بحران، الگویی ملی برای مدیریت مشارکتی آب با محوریت زنان ارائه دهد.

مدیرکل آب و فاضلاب گلستان گفت: موضوع این پویش «بانوان، اجتماع، مدیریت مصرف»، «بانوان، خانواده، مدیریت مصرف» و «بانوان، مشاغل، مدیریت مصرف» بوده و علاقه مندان می‌توانند آثار خود را در قالب فیلم کوتاه، عکس و یادداشت از تاریخ یک الی ۳۱ اردیبهشت به شماره ۰۹۳۶۷۹۰۳۸۱۷ در پیام رسانه بله و ایتا و یا درگاه اینترنتی www.banoyeab.abfagolestan.ir ارسال کنند.

  • منبع خبر : گلستان رسا