به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ دکتر محمدرضا هنرور نسبت به خطر افزایش بیماریهای منتقله از آب و غذا، بهویژه وبا، هشدار داد و بر لزوم رعایت دقیق بهداشت فردی و محیطی تاکید کرد. رئیس مرکز بهداشت استان گلستان با اشاره به سرایتپذیری بالای بیماری وبا گفت: در صورت ابتلا افراد به این بیماری، در مدت کوتاهی تعداد زیادی از افراد دیگر نیز به دلیل تماس با منبع آلوده دچار بیماری میشوند.
وی افزود: در موارد شدید، وبا میتواند در ساعات اولیه منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود.
دکتر محمدرضا هنرور گفت: حدود ۹۰ درصد افراد مبتلا بدون علامت یا با علائم خفیف مانند اسهال ملایم هستند، اما برخی از بیماران دچار نشانههایی نظیر اسهال آبکی شبیه آب برنج، استفراغ ناگهانی بدون تهوع قبلی، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، عطش شدید و نبود خون در مدفوع میشوند.
وی همچنین بیان کرد که راههای انتقال بیماری شامل تماس با آب، غذا، میوه و سبزیجات آلوده، دستهای آلوده و ترشحات بیماران است.
رئیس مرکز بهداشت استان در ادامه راهکارهای پیشگیری از این بیماری را برشمرد و افزود: استفاده از آب سالم برای آشامیدن، پختوپز و شستوشو، پرهیز از مصرف آبهای غیرمطمئن، شستوشوی دستها با صابون پس از استفاده از سرویس بهداشتی و قبل از مصرف یا تهیه غذا، ضدعفونی صحیح میوه و سبزیجات و پخت کامل غذا از اقدامات مهم پیشگیرانه هستند.
دکتر هنرور با بیان روش صحیح گندزدایی سبزیجات گفت: ابتدا گلولای سبزی با آب سالم شسته شود، سپس به مدت ۵ دقیقه در محلول آب و چند قطره مایع ظرفشویی قرار گیرد. پس از آبکشی، سبزیها در محلول پرکلرین (یک گرم در ۵ لیتر آب) به مدت ۵ دقیقه قرار گرفته و در نهایت دوباره با آب سالم شسته شوند و در صورت نبود پرکلرین، میتوان از گندزداهای مجاز داروخانهای استفاده کرد.
رئیس مرکز بهداشت استان گلستان در پایان گفت : شهروندان در صورت بروز علائمی مانند اسهال شدید و ناگهانی، حتماً به مراکز بهداشت مراجعه کنند تا از خدمات تشخیصی و درمانی رایگان بهرهمند شوند.
انتهای خبر/
- منبع خبر : گلستان رسا
Thursday, 5 June , 2025