به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ ناصر رزاقیان یکشنبه ششم آبان ماه اظهار کرد: سواری کار گلستان در سایه اسب دوانی همیشه دچار آسیب شده و نتوانستیم سایر رشته ها را به خاطر اسب دوانی که قطب تلاش جامعه سوار کاری است توسعه دهیم.
رئیس هیئت سوار کاری استان گلستان افزود: در هیئت سوار کاری ده هیئت فعال وجود دارد که سه مرکز گنبد، آق قلا و بندر ترکمن در زمینه اسبدوانی، کلاله و حومه، صوفیان، علی آباد و انبار العلوم مرکز زیبایی و گرگان مرکز پرش فعالیت دارند.
وی گفت: تقریبا سوار کاری استان در سه رشته، اسب دوانی، زیبایی و پرش فعال است که برای بخش استقامت و سوارکاری با تیراندازی هم، بعضی از شهرستانها اعلام آمادگی کردند.
وی با اشاره به اینکه روستای صوفیان یکی از مناطقی است که در سطح استان و بین الملل، زمینه توسعه آن وجود دارد، خاطر نشان کرد: تاکنون مسابقات متعددی در این روستا برگزار شده و یکی از خلاء های این منطقه، طبع مسابقات ملی است.
وی ادامه داد: طبق مذاکره با فدراسیون موفق شدیم که صوفیان را از قطب شهرستانی یا استانی خارج و به دنیا معرفی کنیم، که در این راستا توانستیم داورانی را از کشورهای اوکراین، روسیه، فرانسه، آلمان، ترکمنستان، برای قضاوت مسابقات سوار کاری به گلستان بیاوریم.
رزاقیان با اشاره به حضور داوران خارجی در مسابقات گلستان،بیان کرد: از آنجایی که در برهه ای از زمان ارتباط برخی از کشور ها با ایران قطع بود ما توانستیم از این فرصت استفاده کنیم و اسب های اصیل گلستانی و ایرانی را معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: به عقیده داورهای روسی و آلمانی، اسب های ایرانی دارای فیزیک خوبی هستند بطوری که برخی از آنها قابلیت رقابت با اسب های خارجی را دارند.
رئیس هیئت سوار کاری استان گلستان خاطر نشان کرد: اعتقاد داریم اسب دوانی صرفا یک رشته ورزشی نیست بلکه اقتصادی هم است و چرخه اقتصادی آن باید تکمیل شود.
وی با اشاره به استقبال شهر علی آباد و انبارالعلوم از این رشته، تصریح کرد: ما داوران خارجی را برای قضاوت این دوره از مسابقات فرستادیم.
ابن مقام مسئول با اشاره به استفاده از داورهای کشور ترکمنستان در مسابقات، تصریح کرد: این کشور بدون حاشیه است و در حال حاضر برروی این کشورتمرکز کردیم و امیدواریم بتوانیم جامعه اسب دوانی و مسئولین هیئت های این کشور را به استان بیاوریم و مسابقات خوبی را در علی آباد و انبار العلوم از ۲۷ الی ۲۹ ۵بان ماه برگزار کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: مسابقات کورس و پرش باید در گلستان فعال شود، زیرا تنها جایی که بستر این کار وجود دارد، گرگان است و در اکثر بخش های سوار کاری نیاز به ورود بخش خصوصی دارد.
وی با توجه به اینکه در گذشته در این رشته ورزشی موفق نشدیم، بیان کرد:یکی از خلاء های سوار کاری گرگان را به عنوان محلی برای بخش پرش اسب ها استفاده کنیم و این یکی از خلا های اسب دوانی استان بود و گرگان را مرکز موضوعات با پرش گذاشتیم.
رزاقیان با اشاره به وجود بستر های مناسب در بخش پرش، بیان کرد: متأسفانه نتوانستیم این بخش را مدیریت کنیم تا مشکلات مرتفع گردد و یکی از مشکلات نداشتن مربی خانم برای پرش بود که دائما متکی به تهران بودیم و به ناچار از صفر کار را آغاز کردیم.
وی گفت: از سال ۱۴۰۳ کارگاههای آموزشی برگزار کردیم و توانستیم بعد از چندین سال کار کرد دو مربی مدرک دار بگیریم که دیگر مستقل باشیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر دوره های خاص در استانهای مختلف برگزار می کنیم که از سایر استانها در این کار گاه ها حضور دارند.
رئیس هیئت سوار کاری استان گلستان با اشاره به اینکه رشته سوار کاری دراستانهای یزد، اهواز، تهران فعال است، بیان کرد: این رشته ورزشی در استان تهران حدود چند سالی است که کمرنگ شده و عقیده داریم کهاین استان باید فعال شود زیرا وجود بازار اسب های تندرو در تهران برای ادامه چرخه فروش و اقتصاد ضرورت دارد.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Saturday, 23 November , 2024