به گزارش پایگاه خبری گلستان رسا؛ سید محسن حسینی در نشست تخصصی با موضوع بررسی الگوی کشت استان گلستان با حضور صاحبنظران بخش های خصوصی و دولتی استان در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اظهار کرد: نوع کشت هر منطقه با توجه به عوامل گوناگونی انتخاب می شود که از جمله این عوامل می توان به نوع خاک، اقلیم، میزان آب، مزیت اقتصادی، عادات و فرهنگ مردم، استراتژیک بودن محصول، میزان اشتغال، وجود کارخانجات فرآوری، بازار مناسب، عادات و فرهنگ کشاورزان و عواملی از این قبیل اشاره کرد ولی بنظر می رسد در الگوی کشت اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای استان گلستان برخی موارد لحاظ نشده است.
عضو هیئت مشورتی استاندارگلستان افزود: ما اعتراض خود را به این الگوی کشت تدوین شده اعلام کرده ایم و معتقد هستیم ناقص است و باید اصلاح لازم بر روی آن انجام شود.
وی گفت: در سال ۱۳۶۰ کل کشت شالی در استان گلستان حدود ۱۵ هزار هکتار بود ولی بدلایل متعدد از کنترل خارج شد و در سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰ هزار هکتار رسید.
وی اضافه کرد: این افزایش ۴ دهه طول کشیده است و بدیهی است که یک شبه نمی تواند آن را کاهش داد اما این هم که الگوی کشت شالی را در استان ۵۶ هزار هکتار اعلام نمایند، درست نیست و صحه گذاشتن بر این رویه غلط ایجاد شده است.
وی فرهنگ مصرف، حفاظت محیط زیست و تغییرات اقلیمی را از دیگر موضوعات مهم در تعیین الگوی کشت عنوان کرد و گفت: با انجام پژوهش های به عمل آمده در استان به نتایجی در خصوص تغییرات اقلیمی رسیده ایم که این نتایج باید در تعیین الگوی کشت لحاظ شود. طبق این پژوهش ها ، در گلستان تا سال ۲۰۵۰ میلادی میزان متوسط بارش ها تغییری نمی کند اما زمان بارش کم می شود و همین موضوع محصولات دیم و نیز آبیاری تکمیلی را تحت تاثیر قرار می دهد.ک
کاهش آب زیرزمینی و افزایش آب سطحی نیز از جمله اثرات این تغییر رژیم بارش ها است.
حسینی بیان کرد: در بحث کشاورزی، هم امنیت غذایی برای ما مهم است و هم امنیت اقتصادی کشاورز ولی باید افزایش قدرت اقتصادی و افزایش امنیت غذایی با هم متعادل شوند.
عضو هیئت مشورتی استاندارگلستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به عنوان مثال؛ باید در مبحث خشکه کاری برنج در استان مواردی از جمله این که آیا تحقیقات به اندازه کافی انجام شده است؟ ترویج برای خشکه کاری انجام می شود؟ میزان کافی بذر مناسب برای خشکه کاری تولید می شود؟ آیا ذائقه مردم با این برنج هماهنگ است و بازرگانی آن و هماهنگی با صنایع انجام شده است؟ کاملا بررسی شود.
وی ادامه داد: در استان ظرفیت تولید طیور به میزان ۵۰ میلیون قطعه برای هر دوره پرورش ایجاد شده و ۲ میلیون راس دام در استان داریم که عمده تامین غذای آن ها وارداتی است، حال این سوال پیش می آید که آیا وزارت جهاد کشاورزی این موارد را در الگوی کشت استان دیده است؟ الگوی کشت تعریف شده باید با این موارد هم هماهنگ باشد.
حسینی با بیان اینکه استان گلستان چند سالی است با پدیده گرد و غبار رو به رو شده است که هم منبع داخلی و هم خارجی دارد، تصریح کرد: آیا برای اراضی شمالی استان که یکی از منابع گرد و غبار است الگوی کشت تعریف شده است؟ بحث زراعت چوب برای حفاظت از جنگل ها و توسعه صنایع استان ما لازم است و می تواند در شمال استان انجام شود که جلوی بخشی از گرد و غبار را هم بگیرد و نیاز است گونه های سریع الرشد و کم آب طلب و شور پسند در این نواحی کشت شود که همه این ها باید در الگوی کشت پیش بینی شود.
- منبع خبر : پایگاه خبری گلستان رسا
Friday, 22 November , 2024