به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ سید صمد ضیائی هفتم شهریور ماه در همایش آموزشی ترویجی و معرفی سبد محصولات کودی که به میزبانی گلستان برگزار شد، اظهار کرد: در این همایش دو شرکت از استان گلستان و ۱۸ شرکت از استان های خراسان رضوی، مازندران، آذربایجان، همدان و دیگر استان ها حضور دارند و کودهای تولیدی خود را در معرض نمایش کارگزاران و کشاورزان قرار می دهند که چه مزایایی برای بهبود محصولات کشاورزی دارد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: این همایش به عنوان نمایشگاه سبدهای کودی کشور محسوب می شود و کشاورزان باید در کنار کودهای یارانه ای از کودهای غیر یارانه ای هم استفاده کنند زیرا به تنهای نمیتوان به کودهای یارانه ای اکتفا کرد.
وی گفت: آب و خاک دو مورد از منابع ارزشمند ما محسوب میشوند و لازم است در کنار کودهای شیمیایی به دنبال استفاده از کودهای سبز، عالی، بیولوژیک و دیگر کودها باشیم تا منابع آب و خاک حفظ شود و به آبهای زیرزمینی زمینی خسارت کودی وارد نشود.
وی با اشاره به اینکه شرکت خدمات حمایتی صد درصد دولتی است، بیان کرد: عمده فعالیت آن توسط بخش خصوصی و حدود ۲۰ درصد توسط تعاونی های تولیدی آن هم از لحاظ توزیع کود انجام میشود.
ضیائی ادامه داد: در گلستان حدود ۷۰ کارگزاری در بخش خصوصی و حدود ۶۳ تعاونی تولیدی در ۱۴ شهرستان فعالیت دارند و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نماینده کارگزاران است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به وسعت اراضی کشاورزی در شهرستانها، کارگزاری دایر است، بطوری که در یک شهرستان ۷ کارگزاری و در برخی از شهرستان ها به ۲۴ کارگزاری هم رسیده که وظیفه توزیع کود شیمیایی را بر عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه کود شیمیایی، نهاده ای است که یارانه به آن تعلق می گیرد، بیان کرد: تهیه، تامین و توزیع کودهای یارانه ای در قالب سامانه انجام میشود که در حال حاضر سامانه پهنه بندی و پایش سازمان حمل و نقل در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
دریافت کود یارانه ای کشاورزی با حواله الکترونیکی
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان تاکید کرد: کشاورزان با در دست داشتن کدملی و موبایلی که به نام خودشان ثبت شده به مراکز خدمات مراجعه و در سامانه پهنه بندی ثبت نام و حواله الکترونیکی خود را دریافت کنند و برای دریافت سهمیه کود یارانه ای حواله الکترونیکی را تحویل کارگزاری ها نمایند.
وی با اشاره به اینکه وظیفه کارگزار توزیع و فروش کودهای شیمیایی و نهاده است، گفت: کارگزار باید قیمت انواع کودها را از طریق تابلو اعلانات با بنر در معرض دید کشاورزان قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه گلستان، استان گندم بنیان شناخته شده، گفت: حدود ۹ تا ۱۱ درصد گندم کشور توسط استان گلستان تولید میشود، یعنی حدود ۳۶ روز نان مردم کشور را این استان تامین می کند.
درخواست افزایش سهیمه کود شیمیایی برای سال ۱۴۰۳
وی گفت: براساس تولید و تامین گندم کشور باید حدود نه تا ۱۱ درصد کودهای شیمیایی به استان تخصیص یابد اما چیزی که نصیب استان می شود ۶/۵درصد از سهم کود کشور است، که امسال درخواست کردیم که به هشت درصد برسد و امیدواریم بعد از آن هم به ده درصد برسد.
وی با توجه به اینکه حدود ۶۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان وجود دارد، تصریح کرد: بعضی از این اراضی دو کشته هستند و حدود ۱۵۰ هزار هکتار کشت تابستانه هم داریم، یعنی در مجموع بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت می روند و این میزان اراضی نیاز به بیش از ۲۴۰ هزار تن انواع کودهای شیمیایی دارد.
ضیائی یادآور شد: خوشبختانه طی دو سال گذشته رکورد تهیه، تامین و توزیع کودهای شیمیایی در استان را شکستیم بطوری که نسبت به سالهای قبل در سال ۱۴۰۱ مقدار ۱۷۶ هزار و ۶۰۰ تن و در سال ۱۴۰۲ مقدار ۱۵۴ هزار و ۳۵۰ تن تهیه و توزیع شده بود، برای امسال ۱۵۷ هزار و ۷۰۰ تن در برنامه توزیع داریم که هفت هزار و ۵۰۰ تن دیگر هم به سهیمه ما اضافه شده و در مجموع ۱۶۵ هزار تن کود شیمیایی بین کشاورزان توزیع خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۲۲ هزار تن ذخیره کودی در انبار شرکت خدمات حمایتی و حدود هفت هزار تن در انبارهای ۱۳۴ کارگزاری ما وجود دارد و از نظر ذخیره کودی در وضعیت خوبی به سر می بریم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته برای شروع کشت پاییزه کلا ۲۰ هزار تن سهمیه کود داشتیم، بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ برای کشت پاییزه ۱۶ هزار تن کود داشتیم اما امسال ذخیره کودی شرکت خدمات حمایتی در وضعیت خوبی قرار دارد و حدود ۸۰ درصد از کوهای ما در کشت پاییزه مصرف می شود.
وی تصریح کرد: از لحاظ تامین و توزیع کود پتاسه مشکل نداریم اما کودهای فسفاته حداقل باید بیش از ۳۵ هزار تن باشد، که برای جلوگیری از کمبود آن از کود غیر یارانه ای هم استفاده خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: برای تولید ۱/۵ تن گندم، بیش از ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۳۰۰ هزار تن جو در مجموع بالای دویست و پنجاه هزار تن کودهای یارانه ای و غیر یارانه ای نیاز داریم برای اینکه تولید خوبی در استان داشته باشیم
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان در پایان گفت: زراعت های دیگر در استان از قبیل پنبه، سویا، توتون،سیب زمینی، سبزی ث صیفی جات وجود دارد که نیازمند کودهای شیمیایی هستند.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Thursday, 21 November , 2024