مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان از ضرورت توسعه کشاورزی دانش بنیان خبر داد و گفت: این امر باعث حفظ مواد آلی خاک می شود.

به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ سید صمد ضیائی در گفتگویی اظهار کرد:برداشت عناصر غذایی خاک در فرایند تولید محصولات کشاورزی از یک سو و تامین نکردن کود‌های مورد نیاز کشور (به ویژه انواع فسفری و پتاسیمی) از سوی دیگر موجب تخلیه بنیه عناصر غذایی خاک شده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان افزود: بر اساس داده‌ها از طرح پایش خاک حدود ۷۰ درصد از خاک‌ها، دچار کمبود فسفر و ۳۵ درصد از این خاک ها دچار کمبود پتاسیم و ۵۰ درصد کمبود آهن و روی دارند.

ی با اشاره به اینکه توسعه نیافتن کشاورزی حفاظتی در کشور خشک و نیمه خشک ایران، موجب فقر ماده آلی خاک شده، بیان کرد :۸۵ درصد خاک‌های کشاورزی موجود در استان گلستان، دارای کم‌تر از دو درصد مواد آلی هستند.

وی اضافه کرد: ۱۵ درصد دیگر خاک‌هایی هستند که روزی جنگل بودند و هم‌اکنون تبدیل به خاک زراعی شدند، میزان مواد آلی در آن‌ها نیز بین ۱٫۵ تا ۲ درصد است.

ضیایی با بیان اینکه خاک مناسب برای کشاورزی خاکی است که دارای پنج درصد مواد آلی باشد، تصریح کرد: به ازای هر یک دهم درصد افزایش مواد آلی خاک، با توجه به نوع محصول بین ۱۰۰ تا ۳کیلوگرم افزایش محصول خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: با افزایش مواد آلی خاک، قابلیت نگهداری آب و مواد غذایی نیز بهبود می یابد.

وی با اشاره به اهمیت خاک در تامین غذا و ادامه زندگی موجودات زنده افزود: دو هزار سال زمان می برد تا ۲ سانت خاک کشاورزی شکل بگیرد اما متاسفانه خاک در کشور ما براحتی از بین می رود، که باید موضوعات در ارتباط با حفظ خاک مانند کشاورزی حفاظتی، تناوب مناسب، مرتع‌داری و وچرای دام و دیگر موارد با هم افزایی تمام بخش ها در دستور کار قرار گیرد.

در ادامه خاطر نشان کرد: خاک کشور ما از نظر مواد آلی برای رشد گیاهان بسیار ضروری است و متاسفانه بدلیل گرانی این کود ها بسیاری از کشاورزان توان خرید و مصرف آن ندارند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در پایان گفت: هر کدام از مواد کودی اوره، فسفر و پتاسیم که بیشتر در کشاورزی ما استفاده می شود مانند گروههای غذایی انسانها شامل ویتامین، پروتئین، کربوهیدرات و دیگر مواد که برای رشد گیاهان هم خاصیت بخصوص خود دارند نمی شودیکی را به جای دیگری بکار برد.

  • منبع خبر : گلستان رسا