رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: نیاز صنایع نساجی کشور به پنبه حدود ۱۵۰ هزار تن است، که حدود ۶۵ درصد آن، تولید داخل و بقیه را از خارج کشور وارد میکنیم.

به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ قربان قربانی نصر آباد در سومین همایش بین المللی «دانش، صنعت و تجارت پنبه» که در موسسه تحقیقات پنبه کشور در گرگان برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این همایش، ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در زمینه های صنعت،تجارت، اقتصاد، بازرگانی پنبه و فناوری های بذر و تولید است.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور افزود: پنبه به عنوان یک زنجیره تلقی میشود و در این همایش بخش های تحقیقاتی، اجرایی، خصوصی و صنایع را در کنار هم قرار دادیم تا در ارتقای عملکرد و کیفیت پنبه نقش عمده ای داشته باشد.

وی در ادامه بیان کرد: پنبه یک محصول اشتغال زا است و حدود ۷۰ فرآورده از آن تولید می‌شود و عمده تولید آن در بخش صنعت است.

قربانی اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ مقاله به این همایش ارسال ، حدود ۸۰ مقاله به صورت پوستری و ۲۵ مقاله نیز در قالب کلیدی، به این همایش ارسال شده است.

وی همچنین گفت: در این همایش پژوهشگران ایرانی و خارجی از کشور ترکیه، تونس، هندوستان، آرژانتین، برزیل، پاکستان و ازبکستان به‌ صورت وبیناری، حضوری و پوستری مطالب خود را ارائه خواهند داد.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در رابطه با آمار تولید پنبه طی یک سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۱ سطح زیر کشت پنبه ۱۱۸ هکتار بود، که از این میزان ۳۵۰ هزار تن وش پنبه و ۱۰۰ هزار تن الیاف تولید داشتیم.

وی در ادامه بیان کرد: نیاز صنایع نساجی کشور به پنبه حدود ۱۵۰ هزار تن است، که حدود ۶۵ درصد آن، تولید داخل و بقیه را از خارج کشور وارد میکنیم.

وی تصریح کرد: در سال جاری بدلیل مسائلی از قبیل کم آبی، خشکسالی، سطح زیر کشت پنبه کاهش و تولید هم کاهش یافت.

قربانی با توجه به کاهش سطح زیر کشت پنبه گفت: در گلستان به دنبال شناسایی اراضی مختلف هستیم، و در صورت کم آبی، از آب های نامتعارف برای توسعه کشت و در نهایت افزایش عملکرد، استفاده کنیم.

وی گفت: در سطح کشور ۱۴ رقم پنبه وجود دارد که دو رقم  آن با کمک انرژی اتمی، پرتوی و هسته ای شده و از خاصیت های رقم پرتوی، مقاوم در برابر آفات و بیماری ها و تنش های محیطی است.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در پایان گفت: نوید آن را می دهیم که در ماه‌های آینده دو رقم جدید پنبه با ویژگی های  پرمحصول، زودرس و مناسب شرایط آب و هوایی گرم و خشک به کشاورزان معرفی کنیم.
انتهای پیام

  • منبع خبر : پایگاه خبری گلستان رسا