به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ مجید محمدی اظهار کرد: کشاورزان کود اوره را پس از کشت گندم در چند مرحله« پنجهزنی، ساقه دهی و گلدهی» بصورت سرک مصرف می کنند.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزان استان گلستان افزود: در هنگام گلدهی گندم کود سرک را می بایست به صورت محلول در آب مزارع گندم مخلوط کرد.
وی با تاکید بر اینکه پیمانکاران تکثیری نگران مصرف کود سرک نباشند، بیان کرد: برای پیمانکاران تکثیری کود اوره به مقدار ۵۰ کیلوگرم مازاد بر سهمیه در سامانه کنترل و پایش مواد کودی بارگذاری شده و می توانند با مراجعه مراکز خدمات تابعه شهرستان درصورت موجودی سهمیه خود را دریافت کنند.
محمدی تصریح کرد: افزودن این کود در این مرحله از رشد، سبب افزایش پروتئین گندم از ۱۰ الی ۱۲ درصد به ۱۴ درصد و متعاقب آن افزایش ارزش غذایی می شود.
به گفته وی، در اراضی دیم هنگام بارندگی و یا این که هوا از رطوبت بالایی برخوردار باشد از کود سرک استفاده می شود.
وی خاطر نشان کرد: افزایش پروتئین دانه گندم به لحاظ این که نان جایگاه مهمی در سبد خانواده های ایرانی دارد نقش بسزایی در تامین پروتئین بدن دارد.
ورود بیش از هشت هزار تن کود اوره از سه پتروشیمی به گلستان
وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از هشت هزار و ۱۰۰ تن کود اوره از سه پتروشیمی اوره ساز مرودشت شیراز، خراسان، پردیس عسلویه وارد استان شده است و مقدار هفت هزار و ۲۶۹ تن از ابتدای سال در دسترس کشاورزان قرار گرفته است.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: خوشبختانه در سال گذشته، کودهایی که عمدتاً وارداتی میباشند مانند کود پتاس عملکرد ما ۱۵۱ درصد بوده است و در سال گذشته، انواع کود پتاس که بسیار برای رشد گیاهان مهم و حساس است را به مقدار ۲۱ هزار و ۲۰۶ تن تامین نمودهایم.
وی تصریح کرد: بیش از ۱۴ هزار و۷۶۳ تن به شبکه توزیع تزریق و از طریق کارگزاران ما در معرض فروش و مصرف کشاورزان عزیز قرار گرفته است.
تامین ۸۵ درصد کودهای یارانه از تولیدات داخلی
وی گفت: نکتهای که باید در حوزه تولید داخلی شیمیایی یارانهای پتاسه عرض کنم خوشبختانه در برنامه تأمین تدارک کودهای یارانهای ۸۵ درصد آن تولید داخلی بوده و سهم واردات کمتر از ۱۵ درصد بوده است.
وی تصریح کرد: اتفاق بسیار خوبی که در سال گذشته اتفاق افتاده است و سهم تولید داخلی نسبت به سالهای گذشته، افزایش پیدا کرده است.
ذخیره استراتژیک بیش از شش هزار تن انواع کود پتاسه در انبارهای گلستان
وی خاطر نشان کرد: حجم بسیار مناسبی کود پتاسه از منابع کلرور پتاسیم بصورت جامبوبک از طریق کشور بلاروس و مبادی بنادر امیر آباد و فریدونکنار مازندران وارد استان شده است و طبق برنامه از پیش تعیین شده، تا قبل از پایان سال گذشته بخش قابل توجهی از این مقادیر را تحویل گرفتیم و برای کشت بهاره با ذخیره بسیار خوبی به میزان ۶۴۴۳ تن در این مقطع حساسوارد سال۱۴۰۴ شدیم.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در پایان گفت: هم اکنون بیش از شش هزار و۷۶۳ تن ذخایر استراتژیک انواع کود پتاسه در انبار های استان می باشد.
- منبع خبر : گلستان_رسا
Sunday, 20 April , 2025