به گزارش گلستان رسا از گرگان؛ سید صمد ضیائی اظهار کرد: تولید محصول خوب نیازمند چهار عامل بذر، کود شیمیایی، سموم و مکانیزاسیون کشاورزی است، خاطر نشان کرد: کشاورزی از سنتی به صنعتی تبدیل شده و این عوامل طی ۵۰ سال اخیر نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: سالانه حدود سه میلیون تن کود اوره، فسفات و پتاس مورد نیاز بخش کشاورزی کشور است که حدود ۸۰ درصد کودها یعنی دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن مربوط به کود اوره است که صد درصد از آن داخل کشور تأمین میشود.
ضیایی با بیان اینکه ۸۵ درصد کود کشور از داخل تأمین میشود، تصریح کرد: ۲۰ درصد مابقی کود موردنیاز کشاورزان که از فسفات و پتاس تشکیل میشود، عمدتاً وارداتی هستند.
وی همچنین کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه را الزامات مصرف در تولید محصولات کشاورزی بر شمرد و گفت: عموما کشاورزی در سراسر دنیا صرفه اقتصادی ندارد و به دلیل این که با امنیت غذایی وسفره های مردم در ارتباط است، به همین دلیل مورد حمایت دولت ها بوده، بهحدی که برای این حوزه یارانه تعیین می شود.
وی با اشاره به این موضوع که در کشور ما بر اساس محصولاتی که تولید می شود یارانه تعلق می گیرد( تن در واحد سطح) اما تخصیص یارانه به کشاورزان در کشور های اروپا بر اساس واحد سطح می باشد.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما برای هرسه نوع کود ازته، فسفاته و پتاسه یارانه تعلق می گیرد، تصریح کرد: سهمیهکود یارانه ای استان ۶.۵ درصد سهمیه کل کشور بوده که در تلاش هستیم این رقم در سال زراعی به هشت درصد و در سال آینده به ۱۰ درصد افزایش یابد.
وی تاکید کرد: پیشنهاد گردید سهمیه کود سال جاری از۱۵۷ هزار تن به۱۶۵ هزارتن افزایش یابد و همه تلاش ها براین است که این سهمیه برای همه رقم معین کودی اختصاص یابد.
وی به آغاز کشت پاییزه اشاره کرد و گفت: مقرر بود کشت پاییزه از اول مرداد ماه آغاز شود، اما با مصوبه هیئت دولت از سوم مرداد ماه ،قیمت کود اوره به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی از ۱۹۵ هزار تومان به ۳۹۵ هزار تومان افزایش یافت که همزمان با تغییر قیمت کود، سامانه توزیع کود نیز مسدود شده بود.
وی خاطر نشان کرد: نگرانی کشاورزان برای خرید الکترونیکی کود از طریق سامانه پایش مواد کودی بر طرف شده است و با توجه به این که از اول شهریور ماه برای توزیع کود های کشاورزی یارانه ای برای کشت محصولات پائیزه برنامه ریزی شده است هم اکنون نیز بیش از ۲۲ هزارتن انواع کود شیمیایی در انبار های این شرکت ذخیره سازی شده است که این رقم در سال گذشته ببش از ۲۱ هزار تن بوده است.
وی به کشاورزان توصیه کرد؛ حتماً سهمیه کود شیمیایی خود را پیگیری و استفاده کنند، چرا که کود شیمیایی باید با کیفیت و به موقع استفاده شود، کارشناسان نیز اعتقاد دارند اگر کود شیمیایی بهموقع و با کیفیت استفاده شود، حداقل ۳۰ درصد افزایش تولید صورت میگیرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان در خصوص شایعات «قاچاق کود و یا هر گونه تخلف در چرخه توزیع» توضیح داد:
درخواست برای خرید هر نوع کود یارانه ای در سه سامانه پهنه بندی، پایش مواد کودی و حمل ونقل توزیع نهاده های کشاورزی ثبت می شود که این طریق دولت الکترونیک، احتمال تخلف در چرخه توزیع را کاهش داده است.
انتهای پیام/
- منبع خبر : گلستان رسا
Saturday, 23 November , 2024