به گزارش خبرنگار گلستان رسا از گرگان؛ سید صمد ضیائی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در اولین کارگاه روشهای نمونه برداری، انبارداری، پارت چینی و نگهداری انواع کود های شیمیایی در موسسه مرکز تحقیقات پنبه برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۸۰ نفر از کارگزاران بخش خصوصی و تعاونی شرکت خدماتی حمایتی که در زمینه تهیه، تامین و توزیع کود های شیمیایی در سطح ۱۴ شهرستان استان گلستان فعال هستند در این کارگاه شرکت کردند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی کارگزاران با روشهای نوین انبارداری، نگهداری کودهای شیمیایی و خصوصا نمونه برداری است که اهمیت زیادی دارد.
وی در خصوص کودهایی که از مبادی استان وارد میشود، بیان کرد: هر پارتی که وارد استان می شود باید نمونه برداری و نمونه باید به مرکز مطالعات کاربردی ارسال و بعد از تایید نمونه، اجازه توزیع صادر میشود.
ضیایی با اشاره به وضعیت خوب کود در استان گفت: از نظر توزیع کود رتبه دوم در کشور را کسب کردیم بطوری که در سال ۱۴۰۲، ۱۵۴ هزار و ۵۰۰ تن انواع کودهای شیمیایی و در سال ۱۴۰۱،حدود ۱۷۶ هزار و ۶۰۰ تن توزیع شده که طی سی سال اخیر رقم بی سابقه ای بوده و برای امسال توزیع حدود ۱۸۳ هزار و ۵۰۰ تن برنامه سالانه سهمیه شرکت خدماتی استان گلستان است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه گلستان بصورت زراعت گندم بنیان محسوب میشود و بطور متوسط ۹ تا ۱۱ درصد گندم کشور را تامین می کند فقط ۶/۵ درصد کود یارانه ای تحویل میگیرد لذا درخواست افزایش سهیمه بالای ۲۰۰ هزار تن را دادیم.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به کارشناسی محصولات زراعی، باغی و محصولات شیلاتی، برای تولید خوب در استان حدود ۲۵۵ هزار تن انواع کودهای یارانه ای نیاز است لذا در خواست افزایش سهمیه بالای ۲۰۰ هزار تن کردیم.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۱۳۵ کارگزاری در گلستان اعم از خصوصی و دولتی فعالیت دارند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی گلستان در پایان با اشاره به کارمزد کمی که در کارگزاری بخش خصوصی وجود دارد، گفت: بیش از ۸۰ درصد کار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را کارگزارن بخش خصوصی انجام می دهند که در تلاش هستیم این کارمزد را در سال جاری به ۷ یا ۹ درصد برسانیم.
انتهای پیام
- منبع خبر : گلستان رسا
Thursday, 21 November , 2024