با توجه به بی برنامگی امور آب برای انسداد ۱۵ هزار چاه غیرمجاز، دادستان مرکز گلستان دستور تقویت گشت های حفاظت از منابع آب را داد.

به گزارش پایگاه خبری گلستان رسا؛ محمود اسپانلو در نخستین شورای حفظ حقوق بیت المال استان در حوزه آب با بیان این که بی نظمی های فراوانی در حوزه آب داریم اظهار کرد: ماموران ماده ۳۰ در اداره امور آب، ضابط قضایی هستند و وظیفه حراست و حفاظت از منابع آبی و گزارش به موقع تخلفات به دادستان ها را دارند اما امروز می بینیم تا ۱۵ هزار چاه غیرمجاز در استان داریم در حالیکه بر اساس قانون، مقامات رسمی موظفند بلافاصله تخلفات را گزارش کنند و اگر این کار را نکنند مجرمند و ترک فعل انجام داده اند.

دادستان اسپانلو از مدیر عامل جدید آب منطقه ای استان خواست در دوره مدیریت خود با تقویت ماموران‌ماده ۳۰، از دست اندازی به منابع آبی استان و تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها جلوگیری شود.

دادستان مرکز استان افزود: متاسفانه آب منطقه ای استان هیچ راهبردی برای مسدود کردن چاه های غیرمجاز ندارد و اعلام کرده اند سالانه ۳۰۰ چاه را مسدود می کنند که با یک‌حساب سرانگشتی دهها سال انسداد این‌چاه ها طول می کشد در حالیکه کاهش سطح آب سفره های زیرزمینی و فرونشست زمین به یک بحران جدی در استان تبدیل شده است.

وی گفت: باید چاه های آب شرب استان و زراعی مجاز شناسایی و حریم آنها روی نقشه مشخص و مستمر پایش شود و تخلفات را گزارش داده شود.

دادستان اسپانلو افزود: تردد دستگاه های حفاری نیاز به مجوز دارد و باید امور آب این دستگاه های حفار را شناسایی و جمع آوری کنند و اگر کوتاهی کنند ترک فعل است.

وی تصریح کرد: اگر جایی چاه غیرمجاز بود، بلافاصله پلمب و دستگاه ها را جمع آوری کنید و در دادستانی ما آماده ایم و قاطعانه کنار شما هستیم .

دادستان مرکز استان افزود: وجود ۹ هزار پرونده در کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی موضوع تبصره ۵ ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری ، یکی از معضلات استان است که زمانبر بودن تعیین تکلیف پرونده ها در این کمیسیون یکی از راه های فرار متخلفان است و باید همه این پرونده ها امسال حداکثر تا ۶ ماه آینده، تعیین تکلیف شود.

دادستان‌مرکز استان در ادامه سخنان خود بر پایش چاه های مسدود شده هم تاکید کرد و گفت: اگر در بررسی های ما مشخص شد چاه غیرمجازی به ظاهر مسدود شده ، با مدیران و پیمانکاران متخلف، قاطعانه برخورد می کنیم..

وی ، کشت شالی و هدر رفت منابع آبی در بخش کشاورزی را یکی دیگر از معضلات مهم استان در حوزه آب برشمرد و گفت: متاسفانه جهاد کشاورزی هم در این بخش ضعیف عمل می کند و در حالیکه کشاورزان خزانه های شالی را آماده کرده اند و نشا به زودی آغاز می شود راهبردی برای مقابله و پیشگیری در این بخش ارائه نکرده اند.

دادستان مرکز استان گفت: دادستان های سراسر استان آماده هرگونه همکاری در حوزه حفاظت از منابع آب هستند.

  • منبع خبر : پایگاه خبری گلستان رسا